Kızılay hakkında yeni iddialar bir kez daha gündeme geldi. İBB'nin AK Parti'de olduğu dönem içerisinde Ensar Vakfı'na toplamda 1 milyon 120 bin lira ihale aktarıldığı ortaya çıktı. Adı sık sık skandallar ile gündeme gelen Ensar Vakfı'nın bu paraları değişik etkinlikler altında aldığı belirlendi.

Kızılay ve Ensar Vakfı hakkında iddialara her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. İBB'nin AK Parti yönetiminde olduğu dönemler içerisinde Ensar Vakfı'na değişik etkinlikler adı altında 1 milyon liranın üzerinde para aktardığı ortaya çıktı. İlk olarak 2017 senesinde Ensar'a bağlı olan Değerler Eğitim Merkezi ile ortaklaşa düzenlediği etkinlikte aktarılan paranın miktarı 585 bin lira olduğu ifade edildi.

Ensar'a İBB'den İhale

2018 yılında da Ensar Vakfı'na para aktaran İBB, çeşitli etkinliklerle bunu yapmayı tercih etmekten geri kalmadı. 2017 senesinde Yüksek Din Öğretimi Kongresi Etkinlik Hizmet Alım İşi adı altında düzenlenen ihaleyi Ensar Vakfı kazanmış ve açılış konuşmasına ise Bekir Bozdağ ile birlikte Ali Erbaş da katılmıştı.

AK Parti'ye yakınlığı ile tanınan Ensar Vakfı bunun yanında geçtiğimiz yıllar içerisinde Karaman'da yaşanan olayda 10 erkek öğrenciden 7'sine tecavüz, 2'sine cinsel istismar ve 1'i ne de müstehcen görüntü izletilmesi kaydı ile skandalları ortaya çıkmıştı. Ensar Vakfı'na bir süre öncede Kızılay tarafından 8 milyon dolarlık bir bağış yapıldığı da belgelenmişti.

Editör: TE Bilişim