31 mart seçimlerinde Cumhur ittifakı listesinden belediye meclis üyesi seçilen MHP'li Adem Şen,2 Eylül 2019 pazartesi günü yapılan Pendik belediyesi meclis toplantısındaki gündem dışı konuşmasında bu paylaşıma tepki gösterdi.

Çin'in Guangzhau kenti ile Pendik'in kardeş şehir olma isteğini sosyal medya'dan öğrendiklerini söyleyen MHP Pendik belediye meclis üyesi Adem Şen tepkisini " 27 ağustos'ta sosyal medyadan öğrendiğimiz kadarıyla, Pendik Belediyesi kardeş şehir kapsamında Çin'in Guangzhau eyaletinin Belediye Başkanı Li Haizhou ile görüşmelerde bulunulmuştur. Bir önerim olacak; Amaç Pendik'e  katma değer katmak ve ticari bir ilişki kurmak isteniyorsa, İsrail ile Tel Aviv'den bir ilçe belediye'yi kardeş yapmak daha mantıklıdır. Ama hangi vicdan İsrail ile kardeş olmayı kabul eder? İsrail'den kat be kat müslüman kanı dökmüş, Uygur Türklerine soykırım yapmaya devam eden, Çin ile ilişki kabul edilemez. Biz bunun karşısındayız ve takip olacağız" sözleri ile gösterdi.

CİN: "KARDEŞLİK HUKUKU İÇİNDE DEĞİL,MENFAATLER DOĞRULTUSUNDA "

MHP'li meclis üyesi Şen'in tepkisine cevap veren AKP'li Pendik Belediye Başkanı Ahmet CİN

" Adem kardeşimizin, Guangzhau kardeş şehir ile ilgili ziyaretin evet dünya global bir köy olarak kabul ediliyor. Biz belki İsrail ile de ilişki olmamız lazım. Belki Rusya ile de, Amerika ile de olmamız lazım, Çin ile de olması lazım. Bu ilişkilerinizin bizim ülkemizin menfaatlerine ve ümmetin menfaatine olacak şekilde çalışmalar olması lazım. Tabii ki bu ilişkileri mutlaka kurmamız lazım. Kardeşlik hukuku içinde değil,menfaatler doğrutusunda" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim