Mete Sönmez / Habererk / Muğla

Mehmet Nil Hıdır, milletvekilliği döneminde, “Muğlalıları dövmek lazım” söylemi ve geçtiğimiz yıllarda Adnan Oktar’a teşekkür mesajı ile dikkat çekmişti.

Ak Parti Muğla İl Başkanlığı’nın facebook hesabından, İl Başkanı Kadem Mete ile Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın birlikte olduğu bir fotoğraf paylaşıldı. Fotoğraf ilgili Ak Parti Muğla İl Başkanlığı’nın resmi facebook hesabından yapılan açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan Yerel seçim sürecine ilişkin İl Başkanımız Kadem Mete ve Seçim İşleri Başkanımız Mustafa Çelebi ile görüşme gerçekleştirdiler” denildi. Ancak açıklamada ismi geçmeyen bir kişi, Muğla’da bir anda gündeme oturdu. Halen Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayını açıklamayan Ak Parti’de Büyükşehir adayları arasında bulunan Prof.Dr.Mehmet Nil Hıdır’ın da fotoğrafta yer almasın, “Ak Parti’nin Muğla adayı Mehmet Nil Hıdır” söylemini de beraberinde getirdi.

MUĞLALILARI DÖVMEK LAZIM

2003 yılında Ak Parti İl Başkanı olan Mehmet Nil Hıdır, 2007 yılında ise Muğla Milletvekili olmuştu. Milletvekilliğinin ardından ise yaptığı açıklamalar ile gündeme gelen Nil Hıdır’ın, “Muğlalıları dövmek lazım” sözü dikkat çekmişti. Mart 2011’de AK Parti Muğla Milletvekili olan Mehmet Nil Hıdır, Muğla'da referandumda alınan oy oranı ile Kastamonu'nun Tosya ilçesinde alınan oy oranını karşılaştırarak "Muğlalıları dövmek lazım" demişti.

AK Parti Milas İlçe Danışma Meclisi toplantısında İlçe ve il başkanları ile milletvekili aday adaylarının konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Mehmet Nil Hıdır 2010 referandumundan Muğla’da %69 hayır çıkmasına işaret ederek, “Geçtiğimiz günlerde Kastamonu'nun Tosya İlçesi'ne gittim. Tosyalılar bana çok üzgün olduklarını söylediler. Nedenini sordum. (Bizler referandumda yüzde 78 evet oyu çıkardık. Ülke genelinde en fazla oy çıkaran yer olmak istiyorduk fakat Erzurum yüzde 87 oy çıkardı. biz birinci olamadık) dediler. Ben de onlara dedim ki, (Aman sakın ha bu söylediklerinizi Muğlalılar duymasın, yoksa döverler sizi). Muğla'da referandumda yüzde 31 oy çıkmıştı. Tabii bu işin esprisi. Asıl dövülmesi gereken Muğlalılar" demişti.

ADNAN OKTAR’A TEŞEKKÜR

Mehmet Nil Hıdır’ın bir başka ilginç demeci ise geçtiğimiz aylarda yakalanan Adnan Hoca lakaplı Adnan Oktar’a yönelik teşekkür mesajı. Adnan Oktar’ın sahibi olduğu A9 Televizyonu’na 2015’da röportaj veren Mehmet Nil Hıdır, “A9 Televizyonuna hayata geçiren başta Adnan bey hocamız olmak üzere emeği geçen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum” diyerek A9 Televizyonunun dünya coğrafyasında geniş çaplı seyredilme temennisinde bulunuyor.

Editör: TE Bilişim