ORC Araştırma’nın sahibi Mehmet Pösteki, AKP Genel Başkan Yardımcısı, Cihannüma Derneği Genel Başkanı ve GENAR'ın sahibi Mustafa Şen'in başında olduğu AKP AR-GE ve Eğitim Başkanlığı'na cevap verdi. Pösteki yaptıkları çalışmayı hatırlatarak "Çalışmamız Ak Parti’yi tatmin edecek sonuçlar içermediği için olsa gerek, bir genel merkez yöneticisi tarafından bilim ve etik kurallarına uymadığımız söylendi" ifadelerini kullandı.

Tepkiye şaşırmadığını kaydeden Pösteki "Araştırma firmalarını ve/veya seçmeni suçlayarak seçim kazanılsaydı, 20 yıldır Ak Parti değil, tabela partileri yönetiyor olurdu ülkeyi ama 20 yıldır muhalefetin yaptığını bugün Ak Parti yapıyor ve bu bile başlı başına haklılığımızı ortaya koyuyor" diye ekledi.

Pösteki kendilerine daha önce yerli ve milli denildiğini vurgulayarak "Kendi yetersizliklerini Cumhurbaşkanına hissettirmemek için dün, YERLİ VE MİLLİ dedikleri bizlere bugün ne dedikleri hiç umurumuzda değil" tepkisiyle sözlerini noktaladı.

NE OLMUŞTU?

Pösteki, DW Türkçe’den Nevşin Mengü'ye dün konuk olmuş ve “Erdoğan herhangi bir nedenle 2023 seçimleri için aday olmazsa kim olur?” sorusunu yanıtlamıştı.

Pösteki’nin AK Parti kulislerini işaret ederek Hulusi Akar’ın ismini dile getirmesinin ardından Şen'in başında olduğu AKP AR-GE ve Eğitim Başkanlığı'dan bir açıklama gelmişti. Yapılan açıklamada sosyal medyadan şu ifadeleri kullanmıştı:

“AK Parti olarak ORC isimli şirkete yaptırdığımız hiçbir araştırma yoktur. AK Parti olarak, bilimsel yeterlilik seviyesinde ve bilimsel etik ilkeler çerçevesinde görmediğimiz kurumlarla çalışmamak prensibimizdir.”

Editör: TE Bilişim