AKP'li Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, kendinden önceki AKP'li belediye yönetimini yolsuzluk yapmakla suçlayarak, "Onların 1.8 milyona yaptığı Ramazan organizasyonunu biz 51 bin liraya yaptık. Paralar nereye gitmiş belli değil" ifadelerini kullandı.

Düzce’de AKP’li eski Başkan Mehmet Keleş’in 1.5 milyon liraya yaptırdığı ve yılda bir kez kullanılan “Yağlı Güreş Stadyumu”nu yeni Başkan Faruk Özlü kaldırma kararı aldı.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre, Özlü, “Seçim çalışması yaparken, vatandaş benden ‘Şehir merkezindeki çelik yığınını kaldırın’ isteğinde bulundu. Bu saha yılda bir defa kullanılıyor. Sene boyu atıl duruyor. Düzce’de 73 tane amatör spor kulübü var. Stadın çelik konstrüksiyon olan tribünleri, amatör futbol sahalarına monte edilecek.

Maliyeti de 150 bin lira. Bu stadı mesire alanı yapacağız. İnsanlar gelsin piknik yapsın. Yazlık sinema da olacak.”

"NASIL SÖMÜRÜRÜM HESABI VAR"

Özlü, şu eleştirilerde bulundu: “Belediyelerde büyük savurganlık var. Herhangi bir parti olarak söylemiyorum, genel anlamda böyle. Herkes yakınına, çevresine ‘Nasıl sömürürüm’ hesabı yapıyor.

Bu anlayıştan kurtulmalıyız. Bizden önceki dönemde ramazan organizasyonu diye 1.8 milyon harcanmış. Nereye gitmiş belli değil. Biz aynısını 51 bin liraya yaptık. Spor kulüplerine yardım diye para aktarılmış. Hangi kulübe ne verilmiş, nasıl verilmiş, verilmiş mi belli değil.”

“Metal yorgunluğu” gerekçesiyle istifa ettirilen AK Parti’li eski Başkan Keleş ise stadın kaldırılmasına tepki gösterdi.

Editör: TE Bilişim