Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda Kılıçdaroğlu’nun, Turgut Özal ile bütçe hazırladığını vurgulayan İşbaşaran “Bütçe dönemlerinde sabaha kadar Özal ile çalışırlardı” dedi.

"ÖZAL İLE SABAHA KADAR ÇALIŞIRLARDI"

İşbaşaran şu bilgileri verdi:

“Kemal Kılıçdaroğlu’na benim sevgim, saygım çok başka. Sayın Kılıçdaroğlu’nu 1988-89’da tanıdım. Kılıçdaroğlu’nu Özal’a öneren Gelirler Genel müdürü rahmetli Altan Tufan önermişti. Özal, Altan Tufan’a çok değer verirdi. Çok iyi hesap uzmanı/maliyeciydi.

ANAP’ta Sayın Kılıçdaroğlu’nun daire başkanı olmasını istemeyen ‘MHP kökenliler’ vardı. Altan Tufan, Kemal Bey’de ısrar etti. Kemal Bey, daire başkanı oldu. Özal, Kemal Bey’i çok sevdi. Bütçe dönemlerinde sabaha kadar Özal ile çalışırlardı.

Genel Müdür Altan Tufan, ‘Ya ne oluyor, Turgut abi beni aramıyor artık, her gece Kemal orada’ dedi. Bunu Özal’a söyledim. Özal, Altan Tufan’ı aradı ‘Altan, Kemal bütçe tekniğinde çok iyi, çok memnunum. Senin yükün hafifledi’ dedi. Gülüştüler."

"ÖZAL HEP ÖVERDİ"

"Bir şeye dikkat ettim, Kemal Kılıçdaroğlu ne zaman Özal ile çalışmaya gelse, Özal ayağa kalkar ‘Kemal hoş geldin’ derdi. Normalde Özal sabah 04.00’a kadar çalışır bürokratlardan biri gelir biri giderdi. Kemal Bey’e farklı davranırdı.

Kılıçdaroğlu, siyasette rahmetli Erdal İnönü’den sonra tanıdığım en dürüst, demokrat devlet adamı. Erdoğan, SSK Genel Müdürü diye güya küçümsüyor, Özal gibi biri ‘Kemal, devletin hesabını, kitabını, bütçe tekniğini en iyi bilen’ diye hep överdi. Ben bunun şahidiyim. Kılıçdaroğlu Özal ile bu ülkenin bütçesini hazırlıyorlardı. Sucuk imalathanesinin muhasebeciliği ayıp değil ama Sayın Kılıçdaroğlu’nu küçümseyecek konumda değildiniz.”

"HAZRETİ ALİ SOYUNDAN GELİYOR"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Hazreti Ali'nin çocukları Hazreti Hüseyin ve Hazreti Hasan'ın soyundan geldiğini söyleyen İşbaşaran, "Özal’ın vefatından sonra öğrendim ki Kemal Kılıçdaroğlu, Hz.Ali’nin çocukları Hz.Hüseyin ve Hasan’nın soyundan geliyormuş. Türkiye’de peygamber soyundan gelen iki aile varmış meğer. Peygamber soyundan gelen iki aileden biri Kılıçdaroğlu ailesi diğeri benim çok saygı duyduğum eski Urfa milletvekili Cenap Gülpınar ailesi (AK Parti Urfa Milletvekili) Benim şeyh/tarikatlar gibi bir inancım yok ama bu aileler var" dedi.

İşte o paylaşımlar:

Editör: TE Bilişim