AKP’li Mehmet Metiner, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Diyarbakır’da yaptığı açıklamaların ardından gündeme gelen çözüm süreci tartışmalarına alternatif getirdi.

Metiner, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin de bu sürece destek vereceğini kaleme aldı.

Yeni Şafak yazarı AKP’li Mehmet Metiner, “Eminim ki Türkiye’ye ve hepimize kazandıracak bu siyasi çözüm projesine Sayın Bahçeli’nin MHP’si en anlamlı katkıyı sunacaktır” diyerek yazdığı alternatif çözüm süreci önerisini köşesinde yazdı.

Metiner, “Benim önerim şudur: İçeride doğrudan Kürt vatandaşlarımızla topyekûn ilgilenmeyi, onlarla birebir konuşup varsa sorunlarını çözmeyi amaçlayan bir çözümcü projeyi acilen hayata geçirmek.” ifadelerini kullandı.

Mehmet Metiner, yazısına şöyle devam etti:

“Suriye’nin kuzeyinde yaşayan Kürtleri kazanacak yeni bir devlet aklını kuşanmak. Orada PKK’lı olmayan ve bu yüzden PKK’nın zulmüne maruz kalan Kürt partileriyle ve çevreleriyle ilişkilenip onların hamisi konumuna geçmek. Türkiye Kürtlerin de devletidir, Kürtlerin de vatanıdır. Türkiye’nin PKK ile olan haklı mücadelesinin Kürtlerin kazanımlarına karşı bir amaç içerdiği algısını yıkacak daha somut ve görünür pratiklere ihtiyaç var.

'Yeniden kavilleşme'nin siyaseti için yeni be görünür bir siyasete acilen ihtiyaç vardır.

Eminim ki Türkiye’ye ve hepimize kazandıracak bu siyasi çözüm projesine Sayın Bahçeli’nin MHP’si en anlamlı katkıyı sunacaktır.”

Editör: TE Bilişim