TBMM Adalet Komisyonu’nda görüşülen 28 maddelik “Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi” nin ilk 24 maddesi AKP ile MHP oylarıyla kabul edildi.

Komisyon, sabah 03.18'de bitti. Teklifin perşembe günü Genel Kurul'da ele alınması bekleniyor.

28 maddeden oluşan düzenlemede muhalefet partilerinin ve baroların onca itirazına rağmen hiçbir değişiklik yapılmadı.

"AKP'NİN KORİDORLARINDA HALA FETÖ'NÜN RUHU DOLAŞIYOR"

Öte yandan, görüşmelerde, muhalefet milletvekilleri, “Yargının bağımsızlık ve tarafsızlığını yitirerek siyasallaşması ve FETÖ’nün projesi olması” yönünde eleştiri yaptı.

Teklif görüşmelerinde söz alan CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, “AKP’nin koridorlarında hala FETÖ’nün ruhu dolaşıyor” ifadelerini kullandı.

"'İKTİDAR BORAZANLIĞINI YAPACAKSIN' DENİYOR"

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık:

Bu tekliflere avukatlara ‘biat edeceksin, sarı sendikalar gibi olacaksın, iktidarın borazanlığını yapacaksın, saray talimatıyla ceza yağdıran hakimler gibi olacaksın’ deniyor. Bu teklif, Türk Milleti adına karar veren yargı bağımsızlığını yok eden tekliftir.

"AKLINIZLA HAREKET EDİN"

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba: "Keşke bu teklife siz de inanabilseydiniz. Geçmişte FETÖ’nün en büyük hayaliydi. Dün FETÖ’nün emriyle bıyık kesenlerin bir emriyle de bıyık bırakanların imzası var.

Lütfen FETÖ projesine hayır deyin. 15 Temmuz darbesinin yolu 12 Eylül darbesiyle açıldı. Sizleri aklınızla hareket etmeye davet ediyoruz."

Editör: TE Bilişim