TELE 1'in haberine göre Avrasya araştırma şirketinin yayınladığı ağustos ayı anketine göre,  AKP ve MHP'nin toplam oyu yüzde 43 olarak hesaplandı.

MHP ise yüzde 7,1 ile baraj altında kalıyor.

Cumhur İttifakı ise, anketlerdeki erimeyi durdurmak ve olası bir iktidar değişimini engellemek için seçim kanunu değiştirmeye hazırlanıyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 26 haziranda yaptığı açıklama ile, siyasi partiler kanununda değişiklik yapılması çağrısında bulunmuştu.

AKP ile konu ile ilgili görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Bahçeli “Özellikle siyasi partiler kanunu, seçim kanunu ve TBMM iç tüzüğü’nü yeniden ele alarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle çelişmeyecek içerik netliğiyle ve ifade niteliğiyle perçinlemek zarurettir.” demişti.

Özellikle siyasi partiler kanunu, seçim kanunu ve tbmm iç tüzüğü’nü yeniden ele alarak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi’yle çelişmeyecek içerik netliğiyle ve ifade niteliğiyle perçinlemek zarurettir.

AKP ve MHP arasında süren seçim kanunda değişiklik çalışmalarına dair bilgilere TELE 1 ulaştı. TELE 1’in siyaset kulislerinden edindiği bilgilere göre, seçim kanunda yapılacak değişiklikle, milletvekili seçimlerindeki baraj düşürülecek.

Değişiklikle, anketlerde baraj altında gözüken MHP'nin meclise girmesi sağlanacak. Cumhur İttifakı, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için de önemli bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor.

Editör: TE Bilişim