AKP ve MHP'nin ortak teklifi olan ve seçim mevzuatında yeni düzenlemeler getiren “Milletvekili Seçimi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin bu hafta Meclis Anayasa Komisyonunda görüşülmesi bekleniyor.

TBMM Genel Kurulu, bu hafta 15 Mart Salı günü saat 15:00’te çalışmalarına başlayacak. Genel Kurul'da, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda geçen hafta kabul edilen ‘Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine başlanacak.

YENİ SEÇİM YASASI TEKLİFİ MECLİS'E GELİYOR

AKP ve MHP'nin geçen hafta TBMM Başkanlığı'na sunduğu iki kanun teklif de komisyonlarda görüşülecek. Kadın ve sağlık çalışanlarına şiddetle ilgili ‘Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’, çarşamba günü Adalet Komisyonu’nda ele alınacak. Teklif için Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu da tali olarak toplanacak.

Seçim mevzuatında yeni düzenlemeler getiren ‘Milletvekili Seçimi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin de çarşamba günü Anayasa Komisyonu’nda görüşülmesi bekleniyor.

Yine aynı gün Dilekçe ile İnsan Haklarını İnceleme Karma Komisyonu’nda, komisyonun tavsiye kararlarına olumlu yaklaşımları ile bilgi ve belge paylaşımında gösterdikleri hassasiyet nedeniyle Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü temsilcilerine plaket verilecek. Aynı zamanda bu kurumların temsilcileri, komisyonda dinlenecek. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı yetkilileri de komisyonda bilgilendirme yapacak.

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Alt Komisyonu bünyesindeki Kadın İstihdamının Arttırılması, Kadın Girişimciliğinin, Kooperatifçiliğinin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Kapsamında Mevcut Sorunların Tespiti ve Çözüm Önerilerinin Belirlenmesi Konulu Alt Komisyon’da da Tarım ve Orman Bakanlığı ile Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği temsilcileri sunumlarını yapacak.

Editör: TE Bilişim