Rize’nin Çayeli ilçesinde AKP teşkilatı üye sayısını artırmak için düzenlediği kampanyada ilginç bir vaatte bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketi olan ilçede AKP’ye üye olanlara “Üye olun külliyede 1 gün geçirme fırsatı yakalayın” vaadinde bulundular. AKP’nin ilanına bazı kesimlerden tepki geldiği öğrenildi.

Sözcü gazetesinden İsmail Akduman'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'nin Çayeli İlçesi'nde AKP teşkilatı, üye sayısını artırmak için ilginç bir yöntem seçti. AKP ilçe yönetimi kampanyayı yerel basına verilen ilanlarla vatandaşlara duyurdu.

‘BU FIRSATI YAKALAYIN'

“Seninle daha güçlüyüz” sloganıyla başlatılan kampanya ile ilçe halkı AKP'ye üye olmaya davet edilirken, “Üye olun külliyede 1 gün geçirme fırsatı yakalayın” diye de vaatte bulunuldu. İlanda ayrıca kimlerin üye olabileceği hakkında bilgiler yer alırken, verilen bağlantıdan ön üyelik kaydı yapma imkanı da sağlandı.

AKP İlçe Başkanlığı tarafından verilen ilanları gören yöre halkının bir kısmı tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı sarayı için sarf ettiği “Burası devletin malıdır, milletin malıdır” ifadesini hatırlatan vatandaşlar, “Böyle bir kampanya mı olur? Hani burası milletin külliyesiydi? AKP'ye üye olmazsak külliyeye gidemeyecek miyiz?” diye sordu.

SEÇMENLERİ DE KIZDI

İlana AKP'ye oy veren vatandaşların da tepkili olduğu ileri sürüldü. Yaklaşık 45 bin nüfuslu ilçede, 31 Mart seçimlerini AKP'li adayı geride bırakan MHP'li İsmail Hakkı Çiftçi kazanmıştı.

Editör: TE Bilişim