“Bugün sadece darbecilere karşı çıkarsak eksik ve yanlış olur. Darbenin siyasi ayağı en az darbeciler kadar lanetli. Menderes’in en yakın siyasetçi arkadaşları tarafından uğradığı ihanet bir o kadar lanetli” diyen Metiner 27 Mayıs mesajında, DP lideri Adnan Menderes’in Milli Savunma Bakanı’nın darbeyi bildiği halde Menderes’e haber vermemesine dikkat çekti.

Metiner o mesajında, “Darbeyi bildiği halde onu Menderes’ten saklayan ve Yassıada’da da Menderes’in ipini çeken DP’li Milli Savunma Bakanı Ethem Menderes gibi siyasetçilerin içerdeki ihaneti darbeci-siyasetçi ilişkisi bağlamında ders çıkartılması gereken ibretamiz örneklerdir” ifadelerini kullandı.

Metiner’in, Star gazetesinin sosyal medya hesabından paylaşılan mesajının tamamı şu şekilde:

#27Mayıs, askeri darbenin yıldönümü bugün… Bugün sadece darbecilere karşı çıkarsak eksik ve yanlış olur… Darbenin siyasi ayağı en az darbeciler kadar lanetli… Menderes’in en yakın siyasetçi arkadaşları tarafından uğradığı ihanet bir o kadar lanetli… Menderes’in MSB’nın ihaneti, darbecilerin ihanetinden bin beterdir, unutmayalım… Darbeyi bildiği halde onu Menderes’ten saklayan ve Yassıada’da da Menderes’in ipini çeken DP’li Milli Savunma Bakanı Ethem Menderes gibi siyasetçilerin içerdeki ihaneti darbeci-siyasetçi ilişkisi bağlamında ders çıkartılması gereken ibretamiz örneklerdir.

Buna DP içinde en etkili ve yetkili konumda bulunan Refik Koraltanların Fuat Köprülülerin ihanetini de eklediğinizde bugün için çıkartılacak dersin önemi ortaya çıkar.

Editör: TE Bilişim