Haberiniz'in haberine gEdirne, İstanbul, Sakarya, Balıkesir, Bursa, Kocaeli, Yalova, Çanakkale, İzmir, Manisa ve Tekirdağ il başkanlarının katıldığı toplantının başkanlığını yapan Akşener, İzmir Milletvekili Aytun Çıray ile ilgili çok ağır konuştu.

Akşener, toplantıda yaptığı konuşmasında Aytun Çıray‘ın İYİ Partiye zarar verdiğini iddia ederek gerekeni yapacağını açıkladı. Bütçe görüşmeleri sırasında İYİ Parti grubunun Aytun Çıray’a konuşma vermemesi de ihraç iddialarını güçlendirdi. Akşener, olaylı 20 Eylül Kongresinden sonra İstanbul milletvekili Ümit Özdağ ve Adana milletvekili İsmail Koncuk gbi İzmir milletvekili Aytun Çıray ile da yolları ayırmak istediği haberini aracılar vasıtası ile yollamıştı. Kongre sonrasında İsmail Koncuk İYİ  Parti’den TBMM’de düzenlediği basın toplantısı ile istifa ederken, İstanbul il başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖ  iltisakını ve CHP-HDP-İYİ Parti-Saadet Partisi anayasa taslağını gündeme getiren İYİ Parti’nin Akşener ile birlikte iki kurucusundan birisi olan Prof. Dr. Ümit Özdağ partiden ihraç edilmişti.

İzmir milletvekili Aytun Çıray‘ın İzmir Menemen ve Ankara Büyükşehir Belediyesi‘ndeki İYİ Partililerin karışmış olduğu yolsuzluk iddialarını gündeme getirmesi sonrasında Akşener tarafından ihracına ilişkin açıklamalar yapılması manidar bulundu.

Aytun Çıray‘ın yolsuzluklar ile ilgili iddiaları resmi yazılarla açıklamasının ve sosyal medyada gündeme getirmesinin İYİ Parti Genel Merkezi’nde huzursuzluk meydana getirdiği düşünülüyor.

CHP’den ayrılarak İYİ Partinin kurucuları arasında yer alan, partinin ilk genel sekreteri ve sözcüsü olan Aytun Çıray’ın da partinin iki kurucusundan biri olan Ümit Özdağ’dan sonra ihracının gündeme gelmesi İYİ Parti’de suların durulmadığını, aksine önümüzdeki günlerde gerilimin daha da artacağını gösteriyor.

Öteynadan İYİ Parti'den ihraç edilen Ümit Özdağ sosyal medya hesabından "İYİ Parti’de “merkez üssü” toplantısı: Özdağ’dan sonra Aytun Çıray da mı ihraç ediliyor ?" açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilişim