Akşener 1991 yılında şehit olan Ayhan Yılmaz’ın kardeşi, Rahmi Yılmaz tarafından İYİ Parti’nin HDP ile iş birliği yaptığı ve Akşener’in sokaklarda söylediği ‘HDP, PKK’nın uzantısıdır’ sözünü TV’de söyleyemediğini ifade etti.

Rahmi Yılmaz, kendisine izah edilmeye çalışılan durumun TV’den açıklanmadığını vurguladı ve ‘Adayınız bir, her şeyiniz bir sizin’ dedi.

‘Kargalar kargalarla uçar’

Kahvede bulunan Halil Karakaya adlı vatandaş ise ‘Madem HDP terör örgütü, size de güvercin diyelim, Güvercinin karganın yanında ne işi var?’ Diye sordu. Halil Karakaya Akşener’e İstanbul’u kazanmak için HDP’ye destek verdiniz mi? Diye sordu. Verdiniz diyen Karakaya ‘Kargalar, kargalarla uçar, güvercinler, güvecinle uçar.’ Dedi.

Akşener’den cevap

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dinlediği vatandaşlara ‘Konuşuyorsunuz, ben cevap vereceğim sırada dinlemiyorsunuz.’dedi. HDP ile yan yana yürümediklerini ifade eden Akşener, İsmail Ok’u aday çıkardığımızda, HDP’de aday çıkardı dedi. Iğdır’da Cumhur İttifakı'nın adayının karşılıksız desteklendiğini hatırlatan Akşener, bunları kimsenin konuşmadığının altını çizdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ‘HDP, PKK’nın uzantısıdır. PKK’da bir terör örgütüdür’ dedi.

Editör: TE Bilişim