Muharrem Sarıkaya, bugünkü "Kılıçdaroğlu ve Akşener “İttifak tazelemesi” yaptı" başlıklı yazısında, "Her iki taraftan da aktarıldığına göre Akşener, Millet İttifakı’nın devamı konusundaki kararlılıklarını dile getirmiş, bunun zarar görmemesi için her iki tarafın da temkinli olması gerektiğini belirtmiş." kulisini paylaştı. 

Sarıkaya, Akşener'in İYİ Parti'nin Cumhur İttifakı'na dahil olacağı konusundaki haberlerle ilgili “Benim ne AK Parti’nin bir yetkilisi veya görevlendirilmiş kişisi ne de Cumhurbaşkanı ile görüşmem oldu” dediğini aktardı. 

İŞTE  SARIKAYA'NIN YAZISI

İYİ Parti’den gelen “HDP ile arasına mesafe koymazsa biz yokuz” yaklaşımı CHP’de kaşların kalkmasına neden olmuştu.

Hatta yine İYİ Parti kaynaklı olarak “iki partinin arasındaki ittifakın seçimle birlikte tamamlandığına yönelik açıklamalar” da Millet İttifakı’nın noktalandığı şeklinde değerlendirilmişti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da iki partinin ayrı tüzel kişilik olduğunu vurguladıktan sonra İYİ Parti ile aralarının açılması için “Saray’ın (Cumhurbaşkanlığı) çaba içinde olduğunu, istihbarat elemanlarını da bu çabanın içine soktuğunu” ileri sürdü.

Bunlar olurken özellikle AK Parti çevrelerinde İYİ Parti’nin de Cumhur İttifakı’na dahil olması gerektiği, bu konuda adımların atıldığına yönelik açıklamalar geldi.

Bütün bunlar da CHP ile İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nın sona ereceği algısını yükseltti.

İçinde bulunulan durum bir süredir CHP’de de yüksek sesli olmamakla birlikte yakınmalara da yol açtı…

İYİ Parti Sözcüsü Ağıralioğlu’nun sözlerinin parti yönetiminin görüşünü yansıtıp yansıtmadığı sorgulanmaya başlandı.

AKŞENER’İN VEKİLLERE UYARISI

Anlaşılan o ki bu hassasiyeti gören İYİ Parti lideri Akşener’in devreye girmesine yol açmış.

Akşener, pazar günü Turan Güneş’teki bir otelde Meclis’in yeni yasama döneminin de başlamasını gerekçe göstererek toplantı yaptı.

Aktarıldığına göre Akşener, önce Ağıralioğlu’nun açıklamasına atıf yapmadan konuyu gündeme getiriyor ve Millet İttifakı’nın devamından yana olduğunu açık bir şekilde ifade ediyor.

Bununla da kalmıyor, “Benim ne AK Parti’nin bir yetkilisi veya görevlendirilmiş kişisi ne de Cumhurbaşkanı ile görüşmem oldu” açıklaması yapma gereği duyuyor.

AK Parti ile böyle bir süreçte beraber hareket etmelerinin de olanaksızlığının altını çiziyor.

“CUMHUR İTTİFAKI SÖZ KONUSU DEĞİL”

Bu aşamada milletvekillerinden Aytun Çıray’ın, “Ağıralioğlu’nun sözleri…” diye devreye girme çabasını da Akşener, “Bitti, bitti, o konu kapandı. Bir daha olmayacak” diye kesmiş.

Milletvekillerine de bu konu üzerinde daha fazla tartışma yaratmamaları ve daha temkinli cümleler kurmaları konusunda uyarmış.

Toplantı sonrasında da özel sohbetlerinde “Ağıralioğlu parti sözcümüz olarak bundan böyle AK Parti’ye yönelik eleştirilerini de açık dille söyleyecek” demiş.

Cumhur İttifakı’na dahil olmalarının mümkün olmadığının da altını çizerek, “Tabanımız buna müsaade etmez” tespitinde bulunmuş.

İKİ LİDERİN GÖRÜŞMESİ

Burada da kalmamış, önceki gün akşam saatlerinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Millet İttifakı üzerinde geniş kapsamlı görüşme gerçekleştirmiş.

Her iki taraftan da aktarıldığına göre Akşener, Millet İttifakı’nın devamı konusundaki kararlılıklarını dile getirmiş, bunun zarar görmemesi için her iki tarafın da temkinli olması gerektiğini belirtmiş.

Belirtildiğine göre görüşme oldukça uzun sürmüş.

Kılıçdaroğlu da bu kapsamda düşüncelerini aktarmış.

Gelişmeyi her iki taraf da Millet İttifakı’nın tazelenmesi olarak değerlendiriyordu.

Bu arada şunu da belirtmeliyim ki Kılıçdaroğlu ve Akşener zaman zaman telefon görüşmesi veya ihtiyaç duyduklarında da karşılıklı parti ziyaretlerini gerçekleştiriyordu.

YENİ YOL HARİTASI

Hatta geçen hafta Akşener’in, “Milletvekiliniz İbrahim Kaboğlu yerine, bir başka arkadaşınız ile Yargı Paketi üzerinde çalışabilir miyiz?” ricasını ilettiğinde de Kılıçdaroğlu bunun gerçekleşmesi için çaba göstermiş ve başka bir ekiple görüşmeyi sağlamıştı.

Son görüşmeyi diğerlerinden ayıran ise Millet İttifakı konusunda seçimden sonra iki liderin ilk kez kararlılıklarını ortaya koymaları.

Ve yeni yol haritasını da çizmeleri.

Editör: TE Bilişim