Esnaf ziyaretleri için Kahramankazan ilçesine giden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ilçeye girişinde partililerce karşılandı.

Ziyaret ettiği esnafın şikayetlerini dinleyen Akşener, henüz siftah yapmadığını belirten esnftan torunu için kıyafet alışverişi yaptı. Akşener, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

GİK GÜNDEMİNDE YOK

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın partiden tekrar ihraç edileceğine ilişkin iddialar sorulan Akşener, "Biz dün Genel İdare Kurulunu (GİK) topladık. GİK gündemi önceden ilan edilir. Gündemde bu konuya dair bir şey yoktu. Arkadaşlarımızın iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sisteme ilişkin uzunca bir zamandır başlattıkları çalışmalar bir araya getirildi. O metin GİK ile paylaşıldı. Bu metin pazartesi milletvekillerimizle paylaşılacak. Ardından il başkanları ile paylaşılacak. Önerileri, eleştirileri alıp sizler aracılığıyla kamuoyuyla paylaşılacak bir çalışma yaptık. Onun dışında bir başka bilgim yok." yanıtını verdi.

Akşener, Ümit Özdağ’ın yaptığı bir konuşmada beni tekrar atacaklar açıklamasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, “Dün biz GİK topladık, gündemde bu konuya dair herhangi bir şey yoktu. Arkadaşlarımızın iyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter sisteme dair uzunca bir zamandır başlattıkları çalışmaların bir araya getirildiği ve o metnin GİK ile paylaşıldığı, Pazartesi günü de milletvekilleri ile paylaşılacak. Hızlı bir şekilde onların eleştirileri, tespitleri olmalı gibi o yoğrulduktan sonra çok fazla uzatmadan sizler aracılığıyla kamuoyu ile paylaşacağımız bir çalışma yaptık” dedi.

MAHKEME KARARI VAR

İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'yla ilgili değerlendirmelerinin ardından, "Genel Başkan Meral Akşener" ve "Teşkilat Başkanı Koray Aydın"ı "eleştirdiği" öne sürülerek İyi Parti'den çıkartılan İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, karara itiraz ederek dava açmıştı.

Siyasi Partiler Kanunu'nda öngörülen 30 günlük yasal sürecin 28. günü yapılan duruşmada Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, Ümit Özdağ'ın disipline sevk gerekçesiyle, disiplin kurulunda alınan ihraç kararı arasında farklılık olduğunu belirterek, İyi Parti Merkez Disiplin Kurulu'nun kararını yerinde bulmadı.

KARAR TARAFLARA İLETİLDİ

Mahkemenin usul yönünden bozduğu ihracın gerekçeli kararı taraflara iletildi

Gerekçeli kararın taraflara tebliğ edilmesinin ardından Ümit Özdağ'ın yeniden İYİ Parti TBMM Grubu'na dahil edilme işlemleri yapılacak.

13 Ocak'taki duruşmadan sonra İyi Parti Genel Merkez yetkilileri, gerekçeli kararın beklendiğini söyleyip, Özdağ'ı İyi Parti milletvekili olarak TBMM'ye yeniden bildirme işlemi başlatmamıştı.

Ümit Özdağ'ın ihraç kararının iptali davasında Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, gerekçeli kararını yazarak UYAP sistemine kaydettiği için, karar kesin nitelikte.

İYİ Parti'ye tebliğ edilmesinin ardından Ümit Özdağ’ın İYİ Parti’ye üyelik işleminin gerçekleştirilmesi gerekirken, Parti ve Meral Akşener durumu ağırdan alıp GİK gündemine dahi almadıkları açıklamalardan anlaşılmış oldu.

Editör: TE Bilişim