İslam’da ve Demokrasilerde Kadının Yeri Ne? başlığı altında gerçekleşen programda, birbirinden ilginç anlat yaşandı.

Araştırmacı Hasan Basri Akşener İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kayınbiraderi dolayısı ile Meral Akşener’in eşi Tuncer Akşener’in de küçük kardeşi.

İsmail Türk programda Meral Akşener’in eşi Tuncer Akşener’le ilgili olarak Eski komünist, Mao‘cu ve solcu denildiğini hatırlattı.

Araştırmacı Hasan Basri Akşener ise bu hatırlatmaya çok ilginç bir cevap vererek, ‘Mao felsefesini al, tarihi getir koy, İslam’ı da yanına sıkıştır, sosla oldu sana Ülkücülük’ dedi.

Bu cevaba çok şaşıran İsmail Türk ‘Yani Maoculuğun biri dinli, biri dinsiz Ülkücülük mü diye sordu. Doğu Perinçek konusunu soran İsmail Türk’e Akşener şu şekilde cevap verdi; Doğu Perinçek’in söylediği biz Atatürk posteri asarız, dedi. Bende şimdi size soruyorum, Ülkücüler ne zaman Atatürk posteri astı.” Dedi.

‘Ülkücüler bu ülkeyi sevmesin’

İyi Parti için ise “Meral Akşener benim yengem ama İYİ Parti kuşatılmıştır, MHP zaten kuşatılmıştır. Her partide bir bağlantı var, har partinin kuşatıldığını söylüyorum. Ekonomi açısından da kuşatılmış durumdayız.” Dedi.

Araştırmacı Hasan Basri Akşener sözlerine şöyle devam etti “ Ülkücüler bu ülkeyi sevmesin, solcularda bu ülkeyi sevmesin, siz ve onlar sevince böyle olur” dedi.

Editör: TE Bilişim