Akşener konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 yıldır herkesle ittifak yaptığını, bu ittifakları çok raht bozduğunu ama bir kişi ile bu ittifakı devam ettirdiğini vurguladı. Bu kişinin ise İmralı canisi Abdullah Öcalan olduğunu söyledi.

“ERDOĞAN’IN İTTİFAKI BOZMADIĞI TEK KİŞİ ABDULLAH ÖCALAN’DIR”

Akşener şöyle dedi “Mesele, sadece İstanbul Sözleşmesi’ne karşı takındıkları tutum değil. Mesele, bunların 19 yıldır benimsediği, fırıldak siyaset anlayışıdır. Bu siyaset, nabza göre şerbet siyasetidir. Bu siyaset, kullan-at siyasetidir. Bu siyaset, selpak siyasetidir. Bunların, siyasi ortaklıkları da böyledir, siyasi hamleleri de böyledir. Nitekim, 19 yılda, icap ettiğinde herkesle ittifak kuran da Sayın Erdoğan’dır; işi bittikten sonra, her ittifak ortağına, sümüklü mendil muamelesi yapan da, yine Sayın Erdoğan’dır. Fakat bu ittifakı Allah var hiç bozmadan devam ettirdiği bir kişi var. Oda İmralı canisi Abdullah Öcalan’dır. Bizim Mehmet ya. Ailevi birliktelik var aralarında.” dedi.

“MANŞETLERLE VURUŞA VURUŞA GELİYORDUN,MANŞETLERE EĞİLE EĞİLE GİDİYORSUN…”

Akşener konuşmasına “Bir zamanlar, “Gazete manşetleriyle bize istikamet çizemezler.” diyordun, Şimdi bakıyorum da, onlar sabah manşet atıyor, sen akşamına gereğini yapıyorsun. Neredeeeeeen nereye! Manşetlerle vuruşa vuruşa geliyordun, Manşetlere eğile eğile gidiyorsun…Yolun açık olsun. Bu vesileyle, çiçeği burnunda Merkez Bankası Başkanı’nı uyarmak istiyorum. Görünen o ki, şimdiden o koltuğa yeni talipler var… Baktı ki bu atamalar, verilen ayarlar üzerinden oluyor, faizlerin gidişatını beğenmeyen Ayasofya İmamı, twitter üzerinden ayar verip, hem faiz lobilerine göz dağı verdi, hem de Merkez Bankası Başkanlığı’na göz kırptı. Baktı ki; elin yabancısı, ülkesinde yüzde 1-2 faizi zor alırken, burada yüzde 19 veriliyor. Baktı ki;ekonomist Cumhurbaşkanı, eski bakanlar, milletvekilleri, ekonomi profesörleri, bu işi beceremiyor. O da gerekeni yaptı, ve görünen o ki, göreve talip oldu.” şeklinde devam etti.

Akşener "Sayın Başkan; Siz siz olun, o koltuğa çok alışmayın. Sayın Erdoğan’da bu zihniyet varken, bu pilav, daha çok su kaldırır. Olur mu, olur… Sayın Erdoğan’ın yöneticilik kariyeri, bu tip fantastik atamalarla doludur." dedi.

“TÜRKİYE’NİN, MAKROERDOĞANİK SORUNLARI VARDIR”

Akşener Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “MakroErdoğanik” diye bir isim taktı.

Konuşmasını ilgili bölümünde şunları söyledi “Bu kadar zenginliğe sahip bir ülkenin, makroekonomik sorunu O-LA-MAZ. Bu kadar basit.Türkiye’nin makroekonomik sorunu yoktur. Türkiye’nin, MakroErdoğanik sorunları vardır! MakroErdoğanik sorunlarımız yüzünden; Onca zenginliğe karşın, 8500 dolarlık milli gelirle, Avrupa’nın sonuncusuyuz. Akıl fikir sahibi bir iktidarla, olması gereken, en az 20 bin dolardır. Böyle söyleyince, şaşıranlar oluyor. Asıl şaşılması gereken, yaşadığımız bu fakirliktir. Asıl şaşılması gereken, Avrupa’nın en zengin kaynaklara sahip olan ülkesinin, Avrupa’nın en fakir ülkesi olmasıdır. Peki çözüm ne? Çözüm gayet açık. Bu ucube sistemden acilen kurtulup, iyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçmek. Hukuku üstün, demokrasiyi de tam ve kamil kılıp,bu büyük zenginliğin sahibi olan Türkiye’yi, bu zenginliği milletine aktaracak, ahlaklı, ehil ellere emanet etmek. Gerisi kolay.” dedi.

Editör: TE Bilişim