"Benim aday olup olamayacağımı size kim söyledi. Ben tek adam rejimi istemiyorum. Parlamenter sistem istiyorum. Her kuruşun hesabını veren bir sistem istiyorum. Ben siyaseti zenginleşme aracı olarak gören bir kültürden gelmiyorum. Hiçbir zaman hiçbir yerde haram lokmaya el uzatmadım. Kimsenin hakkını yemedim. Hiçbir zaman beni mal varlığımla tehdit edenlerin arkasında selam durmadım."

Bu sözler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına göz kırpması olarak değerlendirildi.

İLK TEPKİLER VE YORUMLAR

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve AKP'li Mehmet Metiner'den CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimlerde adaylık sinyali vermesine ilişkin ilk yorum geldi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Zillet ittifakının cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğu anlaşıldı.” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kendisine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını nasıl değerlendirdiğini soran gazetecilere şu cevabı verdi:

“Çok müjdeli bir konuşma oldu. Zillet ittifakının cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğu anlaşıldı.”

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını Twitter’dan paylaştığı bir mesajla değerlendirdi.

Çıray, “Bütçe konuşmasının satır aralarına... Ve konuşmanın coşkusuna baktığımızda sayın Kılıçdaroğlu bu defa cumhurbaşkanı adayı” dedi.

AKP'li Mehmet Metiner'in yorumu ise şöyle oldu:

"Kemal bey Cumhurbaşkanlığına aday olacağınızın sinyalini vermeniz bizi çok memnun etti. Kesinlikle olmalısınız. Taşlar yerine oturur.Herkesin safı belli olur. Takiyye siyaseti son bulur.Maskeler düşer. Türk siyaseti adına azımsanmayacak bir kazanımdır bu."

AKŞENER VE AVANESİ ŞOKTA

İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığına adaylığına kesin gözle bakılıyordu. Etrafındaki menfaat grupları ellerini ovuşturarak bu durumu kendi lehlerine çevirme hesapları yaparken, Kılıçdaroğlu’nun bu çıkışı bütün hesapları altüst etti.

BU SÜREÇ NE ZAMAN BAŞLADI?

İYİ Parti kongresi sonrası ortaya çıkan listeler savaşı sonrasında parti tam anlamıyla kaymaya başladı. Akşener’e yakın isimlerin AKP ile görüştüğü, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İYİ Parti kongresine mesaj göndermesi, Ümit Özdağ gibi milliyetçi, Ülkücülerin tasfiye edilmesi, aslında İYİ Parti’nin Cumhur İttifakına gireceği şeklinde yorumlandı.

Özdağ ve onun gibi düşünenler Cumhur İttifakına karşı durması beklenirken tasfiye edilmeleri hiçte sürpriz olmadı.

Tasfiyelerin devam edeceği ise ayrıca gelen bilgilerin başında.

SAF SİYESETÇİLER

İYİ Parti içerisinde bulunan ve Akşener’in Cumhurbaşkanı olmasını bekleyen bir takım saf siyasetçinin elleri resmen boş kaldı.

Kurtların satranç oyunları ise adım adım işlerler, Akşener’in bu oyunda rol alıp almadığı ise pek bilinmiyor.

Editör: TE Bilişim