Pandemi sürecinde ekonomiyle ilgili iktidara tavsiyelerde bulunurken Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın kendisine yönelik sözlerini hatırlatarak yanıt verdi. İşte Babacan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar: 

"2 GÜN ÖNCE CUMHURBAŞKANI'NDAN DUYDUK"

Daha önceki kredi borçlarımızı esnafımızı ve küçük işletmelerimizin pandemi bitene kadar hiçbir tahsilat yapmayın, pandeminin etkisi bittikten sonra da çok uzun vadeye ve küçük küçük taksitlerle bunun tahsilatını yapın dedik. Bunların hepsi bizim hükümete tavsiyemiz ama bugüne kadar bunların hiçbiri yapılmadı sonradan da öğrendik ki meğer zaten kıt olan kaynaklarla başka ülkelere de yardım ediyorlarmış. Başka ülkelerin pandemiye kolay atlatması için bütçeden destek veriyorlarmış. Bunu iki gün önce Cumhurbaşkanı açıklamalarından hep beraber duymuş olduk. Böylesine kendi ülkesinden habersiz, kendi esnafını sorunlarından habersiz bir yönetim tarzı gerçekten düşünülemez.

"HALKIN İÇİNE ARTIK ÇIKAMIYORLAR, BİZİM BAŞIMIZ DİK ALNIMIZ AÇIK"

Biz kongrelerde halkımızı mutlaka dinliyoruz. Bir iki saat kongre yapılıyor, geri kalanın tamamını sivil toplumu dinlemeye ayırıyoruz. Mesela yerel basını dinliyoruz. Yerel basınlarda toplantılarda ben onlara diyorum ki biz sizi dinlemek için buradayız. Sorularınız varsa cevap verelim ama siz anlatın burada neler oluyor neler görüyorsunuz. Sivil toplumla buluşuyoruz, sivil toplumu da hep dinliyoruz. Sokaklarda, çarşılarda, pazarlarda çok rahat yürüyoruz, başımız dik anlımız açık. Böyle vatandaşla rahat ilişkiyi hükümet kuramıyor. Halkın içine artık çıkamıyorlar. Zaten etrafındaki yandaş kalabalık ve konvoy kalabalığı halkla göz temasını bile kesmiş. Dolayısıyla Türkiye’nin gerçeklerini, sokağın gerçeklerini esnafın gerçeklerini göremedikleri için zaten böyle hatalı politikalar uyguluyorlar ve yanlışlarda da inat ediyorlar. Biz sadece mart ayında ilk açıklamamızı yapmadık nisanda hemen açıklama yaptık, ağustosta kura bir atak geldi. Par basmaya başladılar döviz rezervi yok, ilk 7 lirayı geçtiği Ağustostadır. Hemen o zaman bir açıklama daha yaptık tek tek saydık neler yapmaları gerektiğini. 

"BANA DERS VERMEYE ÇALIŞIYOR DEDİ"

Hatta Cumhurbaşkanı dedi ki o zamanlar bir de kalkmış bana ders vermeye çalışıyor dedi. İşte ders almayınca ülkenin içinde olduğu durumu hep beraber görüyoruz. Biz de diyoruz ki tamam bizden ders almıyorsunuz ama hiç olmazsa şu ülkenin balına gelenlerden ders alın. Bu ülkenin düştüğü durumdan ders alın ki politikaları düzeltin aksi halde çok yazık oluyor, ben üzülüyorum. Yılların emeği güneşin altında buzun eridiği gibi eriyor.  

Editör: TE Bilişim