Fox TV canlı yayınına katılarak yeni partisi hakkında bilgilendirmede bulunan Ali Babacan, yeni partinin kuruluş dilekçesinin de İçişleri Bakanlığı'na verileceği belirtti. Ali Babacan'ın yeni partisinin isminin ise DEVA Partisi ifade edildi.

Ali Babacan'ın yeni kuracağı partinin adının DEVA olduğu belirlenirken bunun kesin olarak Çarşamba günü netlik kazanacağı ortaya çıktı. Bu sabah saatlerinde kuruluş listesinin açılandığını belirten Babacan, gelişmelerin an be an kamuoyu ile paylaşılacağını da sözlerine eklemeden geçemedi.

Çarşamba Günü Netlik Kazanacak

Babacan partisinin ismi hakkında kesin görüşlerin Çarşamba günü resmiyet kazanacağını vatandaşlardan gelen istekleri değerlendirerek böyle bir kanıya vardıklarını yineledi. Partinin programında ilk olarak basın özgürlüğünü ele alacaklarını ifade eden Babacan, ülkenin içinde bulunduğu en büyük sorunlardan birisinin de bu olduğunu sözlerine ekledi.

Sadece ülke meseleleri ile ilgileneceklerini belirten Babacan, şu anda hali hazırda bulunan bütün siyasi partileri rakip olarak gördüklerini ve ayrımcılık yapmayacaklarını ifade etti. Baban ayrıca kendileri ile uğraşanlara da gerekli cevapları seçimlerde vereceklerine de vurgu yaptı.

Editör: TE Bilişim