Partinin kuruluş dilekçesini bakanlığa eski Ak Parti milletvekili Mehmet Emin Ekmen ve İdris Şahin verdi. Partinin 90 kişilik kurucular kurulunda, Ak Parti’den ayrılan eski bakanlar Sadullah Ergin, Nihat Ergün, Ak Parti’den ayrılan milletvekili Mustafa Yeneroğlu, eski Ak Parti’li vekiller, yazar Gülay Göktürk, eski Mazlum Der Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gecenin en kritik isimlerinden eski Korgeneral Mehmet Şanver, KAGİDER’in kurucularından Sanem Oktar gibi isimler yer alacak. Sanem Oktar adını kamuoyu yönetmen ve oyuncu Yılmaz Erdoğan'la yaptığı evlilikle de duymuştu.

Babacan’ın ekonomiden sorumlu bakan olduğu dönemde Hazine Müsteşarlığı yapan İbrahim Çanakçı, askeri strateji analisti Metin Gürcan, eski Kadın ve Aile Bakanı Selma Aliye Kavaf, eski TÜİK Başkanı Birol Aydemir gibi isimler de Kurucular Kurulu'nda yer aldı. 

Kurucular kurulu listesindeki 90 isimden 27’sinin kadın olduğu, kadın ve genç sayısının listenin yüzde 50’sini oluşturduğu bildirildi.

Babacan, bugün sabah Fox TV’de katıldığı programda, resmî kuruluş dilekçesini bugün İçişleri Bakanlığı'na vereceklerini belirtti. Babacan, parti ismi ve logosunu çarşamba günü gerçekleştirecekleri tanıtım toplantısında duyuracaklarını ifade etti.

İsim kesinleşti

Partinin adı “Demokrasi ve Atılım Partisi” olarak kesinleşti. Partinin kısaltılmış adı “DEVA” olarak belirlendi.

Ali Babacan başkanlığındaki yeni partinin kurucular kurulu da açıklandı.

Editör: TE Bilişim