Danıştay'ın Andımız hakkındaki kararına skandal ifadelerle destek veren DEVA Partisi İstanbul İl Yöneticisi Beytullah Aksoy görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Beytullah Aksoy “Andımız” ile ilgili “Hayvani ihtiyaç” tanımlaması yapmıştı.

Danıştay'ın kararına ağır ifadelerle destek vererek Andımız için "Hayvani ihtiyaç" tanımını yapan DEVA Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Beytullah Aksoy görevinden istifa ettiğini duyurdu. ODA TV ise, haberi "Ali Babacan'ın partisinde 'hayvani istifa'" başlığıyla dikkat çeken bir şekilde manşete taşıdı.

Aksoy, "Bir Türk için her sabah ben Türk’üm diye bağırmak ancak hayvani bir ihtiyacı tatmin edebilir. Bir toplum, hayvani ihtiyaçlarını önceliklendiren bireylerden oluşursa orada zihinsel gelişimden söz edilemez" demişti.

Aksoy'un paylaşımları tartışmalara neden olmuştu.

ÖZÜR DİLEDİ, İSTİFA ETTİ

Aksoy'a tepkiler sürerken, yeni bir gelişme yaşandı.

Aksoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, özür diledi ve partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Aksoy, bir metin paylaşırken, söz konusu paylaşımına, "Çok özür dilerim. Gerçekten üzgünüm. İstifa ediyorum" notunu düştü.

Yaptığı paylaşım parti içinde de tepki çeken Beytullah Aksoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada paylaşım için özür diledi ve DEVA Partisi’nden istifa ettiğini açıkladı.

Aksoy, istifa açıklamasında, "Her ne olursa olsun, bu itirazımı nezaket içinde dile getirmeliydim" derken, “Zorunlu din dersine de zorunlu anda da aynı anda karşı çıkabilen insanların sayısı umarım artar. Maalesef etrafımda bu ikisini yapabilen insan sayısı sandığımdan da azmış” dedi.

Aksoy, "Yaptığım hata yüzünden bundan şikayet etme hakkımı kaybettim. Yolun başında olan partimi daha fazla zor durumda bırakmamak için partideki görevimden istifa ediyor ve başarılar diliyorum" diye belirtti.

Beytullah Aksoy'un paylaşımı şu şekilde:

Editör: TE Bilişim