Dağ, "Aldatıcı bir şey yapıyor. AK Parti'nin oylarını düşürüyor. Tamam, nereye gitti bu oylar? Nerede bu oylar? Muhalefet nerede?" ifadelerini kullandı.

Anket şirketlerinin araştırma sonuçlarına ilişkin tartışmalar yeniden gündemde. Son günlerde açıklanan sonuçlarda, AK Parti'nin sonuçlara yönelik itirazı yükseliyor.  

AK Parti'de anket işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı olan Hamza Dağ, Milliyet'ten Didem Özel Tümer'e konuştu, son günlerde açıklanan anket sonuçlarına tepki gösterdi.

"ANKETLERLE OLUMSUZ ALGI" SUÇLAMASI

Dağ, bazı anket şirketlerini ve muhalefeti sonuçlar üzerinden "AK Parti'ye karşı olumsuz algı" iddiasıyla suçladı.

Dağ, "Aldatıcı bir şey yapıyor. AK Parti'nin oylarını düşürüyor. Tamam, nereye gitti bu oylar? Nerede bu oylar? Muhalefet nerede? Bunların tamamının 24 Haziran'dan önce de yaptığı kararsızları yüksek göstermek, oy kullanmayacak olanı yüksek göstermek, AK Parti'nin düştüğünü söylemek. Ama diğerleri çıktı diyemiyor, çıkan bir şey yok. Birinin iktidar olabilmesi için birinin düşmesi, diğerinin yükselmesi lâzım değil mi? Diğerlerinde bir şey yok. Diğeri daha da düşüyor" dedi.

"SEÇİM" İDDİASI

Dağ, "Erken seçim konusunu kim konuşuyorsa, kim gündeme getiriyorsa anketi konuşan ve gündeme getirenler aynıdır. Sanki seçim dönemi gibi... Daha seçimlere 3 sene var. Anketleri konuşmaya çalışıyorlar. Bunların derdi, seçim mevzusunu gündemde tutmak. Biz ısrarla erken kelimesiyle, seçim kelimesini yan yana getirmemeye çalışıyoruz. Bunu gündemde tutmaya gayret etmeyin. Ben muhalefetin de erken seçim konusunda iktidarın ne kadar net olduğunun farkında olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim