İYİ Parti ekonomi kurmayları; İYİ Parti Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, İYİ Parti Mersin Milletvekili ve Parti içi Demokrasi ve Etik Kurulu Başkanı Zeki Hakan Sıdalı ve İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkan Yardımcısı Cem Oba, Sözcü Gazetesi'ne vizyon ve çözüm önerilerini aktardı.

Özlem Ermiş Beyhan'ın haberine göre İsmail Tatlıoğlu, anket sonuçlarına ilişkin de bir takım bilgiler verdi.

İYİ Parti, AKP, MHP, Ahmet Davutoğlu'nun genel başkanlığını yaptığı Gelecek Partisi ve Ali Babacan'ın lideri olduğu DEVA Partisi'ne ilişkin veriler paylaşan İsmail Tatlıoğlu, şöyle konuştu:

"O HAİN GİREMEZ" DİYORLARDI, ŞİMDİ TEVECCÜH GÖRÜYORUZ

“Biz seçim bölgelerimize gittiğimizde arkadaşlarımız için ‘O vatan haini bu dükkana giremez' sözlerini duyduğumuz günlerden bugün büyük bir teveccüh gördüğümüz günlere geldik” 

"OYUMUZ YÜZDE 12.4 VE 3. PARTİYİZ"

“Yüzde 7'lerden başladık ve 31 Mart sonrasında hep üzerine koyarak gittik. Şimdi 12.4 seviyesindeyiz. Biz takip ettiğimiz kamuoyu araştırmalarının 2'sinde binde 2 gibi bir pay ile 3'üncü, diğer araştırmaya göre de yine binde 2 gibi bir payla 4'üncü partiyiz."

"AKP'DEN DÜŞEN OYLAR BU SEFER MHP'YE DEĞİL; İYİ PARTİ, GELECEK VE DEVA PARTİLERİNE GEÇİYOR"

"MHP de kesintisiz bütün anketlerde 5'inci parti konumunda. Bunun sebebi, özellikle MHP'nin 24 Haziran'da oylarının yüzde 60'ını AK Parti'den düşen oylardan alması ve şimdi bu oyların İYİ Parti'ye, DEVA'ya ve Gelecek Partisi'ne mobilize olması. Bizden yeni partilere gidiş çok çok az.”

"ERDOĞAN'LA AK PARTİ ARASINDA FARK DA KAPANIYOR"

AK Parti oylarında ise istikrarlı bir düşüş olduğunu söyleyen Tatlıoğlu, “İkinci bir şey; Tayyip Bey ile AK Parti arasındaki oy farkı kapanıyor. Esas oradaki makas önemli” dedi.

"AYASOFYA HAMLESİNİN NEDENİ Sİ YASİ ÇARESİZLİK"

Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, erken seçim söylentileri ile ilgili bir soruyu, içinde bulunan belirsizlik ortamında böyle bir gelişme beklemediğini belirterek yanıtladı.

Ayasofya'nın ibadete açılmasının bu noktada önemli bir gösterge olduğuna işaret etti.

Tatlıoğlu şöyle konuştu:

“Buna biz siyasi çaresizlik diyoruz. Bunun sebebi de İYİ Parti. Bu tip hareketlerle sonuç alamayacağı bir kitle oluştu. Örneğin biz önerge verdik açılması konusunda, red verdiler. CHP Türkiye'nin siyasi yapısını çok iyi biliyor, o da o tartışmayı açmadı. Millet İttifakı birbirini açığa düşürmeden bir koordinasyonla hareket ediyor. Bu, AK Parti'ye çok yanlış yaptırıyor.”

Editör: TE Bilişim