İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray ise, Tunç Soyer ile ilgili iddialar üzerine sert bir açıklama yaptı.

"KARARIMIZIN ARKASINDA DURACAĞIZ"

Aytun Çıray, İYİ Parti’nin CHP ile bazı il ve ilçelerde demokrasi için işbirliği yapma kararı aldığını hatırlatarak, "Tunç Soyer’i destekleyerek kararımızın arkasında duracağız" diye belirtti.

Aytun Çıray, şunları söyledi:

“İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı bu işbirliği kapsamının içindedir. Dolayısı ile CHP’ye bırakılan bu ilin belediye başkan adayı Tunç Soyer’i destekleyerek kararımızın arkasında duracağız. Bu benim, bir İzmir Milletvekili olarak benim parti görevim olduğu kadar siyasi ahlâkımın gereğidir. Açıkça ifade etmeliyim ki; Sayın Tunç Soyer’e yapılan saldırıların gerçek nedeni babaları merhum Nurettin Soyer'in Fehullah Gülen'i ilk mahkûm eden yargıç olmasıdır. Soyer'e yapılan saldırılar arkasında Fetöcülerin intikam alma niyetleri vardır. Siyasiler bir defa daha Fetöcüler tarafından aldatılmaktadırlar. Fetöcü trollerin başlattığı bu kampanyaya alet olan siyasiler, bu örgüt tarafından kandırılanlar şimdi de cahiliye dönemi hukukundan medet mi umuyorlar? Kimse provokasyonlara gelmeyin. Bu ayıptır.”

Aytun Çıray, Tunç Soyer’in sırtında tarihin yükü olmadığını ve sadece olabilecek en aciz bir şekilde ucuz ve adayın üzerine asla yapışmayacak suçlamalarda bulunulduğuna dikkat çekti.

"TARİHSEL BİR İNTİKAM..."

Çıray, “Asıl maksat tarihin yükü adı altında tarihsel bir intikam almaktır: FETÖ'ye verilen yegane mahkumiyetin intikamı! Burada çok tuhaf olan husus, bu asıl niyetin, ülkücüler kullanılarak kamufle edilmesidir. Bu ülkenin vatansever evlâtları Ülkücüler sahnelenen bu oyunda FETÖ'cülerin kendilerine biçtikleri çirkin rolü idrak ve fark etmeli, kendilerini Nurettin Soyer'in bizzat 15 Temmuz 2016 kanlı ihanet ve darbe kalkışmasıyla ne kadar haklı ve hukuki olduğu doğrulanan kararı nedeniyle oğlu üzerinden bir öç ve intikamın aleti haline getirilmelerine asla müsaade etmemelidirler” dedi.

Aytun Çıray, bu çerçevede Ömer Çelik’in tarihin yüküyle neyi kastettiğini açıklamak zorunda olduğunu ifade ederek aksi halde bir tür FETÖ aklamacılığına, hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konudaki tutumuna rağmen soyunmuş olacağını iddia etti.

TUNÇ SOYER’E OPERASYON İZMİRLİLERE SÖKMEZ

Aytun Çıray sözlerini şöyle tamamladı:

"Nurettin Soyer'le ilgili apaçık bir gerçek var: O da onun hiçbir suç işlemediği. Nurettin Soyer ne Menderes’in ne de yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren’in idam kararının altına imza atmadı. Nurettin Soyer başta Demirel olmak üzere Ecevit, Erbakan, Türkeş’i siyasi yasaklı yapmadı. Nurettin Soyer’i -dava sonucunda beraat eden -Türkeş hakkında idam cezası istediği için suçlayıp, buradan hareketle Tunç Soyer’in adaylığını sorgulayıp yargılamak  maalesef mantıksal tutarlılığı ve sağlam muhakemeyi yerle bir eden düşünme kusurlarıdır. Biz, Demokrat geleneğin temsilcileri, Menderes’in idamına neden olan darbenin sorumlularının çocuklarını hiçbir zaman suçlamadık. Nitekim davanın 2 numaralı sanığı ile yaptığım konuşmalarda Nurettin Soyer’in darbe yönetiminin olağanüstü koşullarında bile bir sıkıyönetim savcısı olarak, darbe hukukuna rağmen yapılacakların asgarisini yaptığını dinledim. Diğer yandan Ergenekon ve Balyoz davalarının Kuddusi Okkır’ı ve askerlerimizi zindanlara gömen, şerefli Türk Ordusunu FETÖ’nün işgal etmesinin koşullarını hazırlayan hain savcılarını unutmayalım. Kısaca olayları kendi asli tarihsel aktörleri ve şartları içinde değerlendirdiğimizde ortada suç falan yok; bunu yüklenecek varis de yok.  

Tunç Soyer’i, 12 Eylül darbecilerinin ortada Türk Milletine karşı CHP’den AP’ye MSP’den MHP’ye kadar bütün yerleşik veya yerleşik olmayan partileri kapatarak işledikleri fetret suçları ve FETÖ’den PKK’ya ülkemizi kan ve gözyaşına boğan bütün terör örgütlerinin yeşerip güçlenmesinin koşullarını hazırlamış cürümleri dururken sanki bunların sorumlusu adeta Nurettin Soyer’miş gibi suçlamaya kalkışmak ve bunun üzerinden akla ve vicdana aykırı bir tartışmayla sadece İzmirlilerin değil, tüm seçmenlerimizin kafasını karıştırmaya çalışmak utanç verici bir seçim operasyonudur. Ancak böyle bir seçim operasyonu da medeniliğin ve vicdanın en muhkem kalesi ve sığınağı olan İzmirlilere sökmez, sökmeyecektir."

Editör: TE Bilişim