Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ile ilgili görüşme yaptıklarını belirten Babacan, yeni Anayasa çıkış için "Yeni Anayasa'dan bahsedenler, mevcut Anayasa'ya uymuyor. AYM'nin kararlarını bağlayıcı kabul etmiyorlar" dedi. Akşener'den Erdoğan'ın Boğaziçi açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ile ilgili görüşme yaptıklarını belirten Babacan, yeni Anayasa çıkış için "Yeni Anayasa'dan bahsedenler, mevcut Anayasa'ya uymuyor. AYM'nin kararlarını bağlayıcı kabul etmiyorlar" dedi.

Akşener Erdoğan'ın Boğaziçi açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Akşener şunları kaydetti: "Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, 'terörist' ilan edildi. Kimin tarafından terörist ilan edildi? Bu ülkenin Cumhurbaşkanı tarafından. Bunu çok yanlış, çok sakıncalı bulduğumu ifade etmek isterim. İçlerinde provokatör varsa yakalayın. Ne işiniz var sizin? Dedikodu yapmanın dışında. Böyle bir şey olabilir mi? Devlet yönetmek ciddiyet ister, cıvıklıktan kaçınılması gerekir."

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz pazartesi Bakanlar Kurulu toplantısından sonra sürpriz bir şekilde gündeme getirdiği Yeni Anayasa tartışmaları ile ilgi konuşan Akşener şunları söyledi:

"SIFIRDAN ANAYASA YAPMAK İKİNCİ CUMHURİYETİN KURULUŞUDUR"

"Yeni anayasayla ilgili Erdoğan’dan sonra takip ettim herkes başka bir şey söyledi. Meclis Başkanı başka söyledi, Bahçeli Başka söyledi, en minik ortak Perinçek çok başka bir şey söyledi. Burada Yeni Anayasa gibi bir anlatım var. Bugün Sayın Cumhurbaşkanının yaptığı işler eski sisteme göre hukuk dışı. Sıfırdan Anayasa yapmak gibi bir iddia ise bu ikinci cumhuriyetin kuruluşudur ki bununla ilgili bir bilgi almamız gerek.

Sayın Erdoğan bunu söyleyip ortada bir hazırlık yok, bir yün yumağı attılar, milleti birbirine dolaştırıp; çiftçinin, esnafın, annenin derdinin konuşulmadığı bir süreç olarak yorumluyorum..."

"UYMAYACAKLARI BİR ANAYASA YAPMANIN NE ANLAMI VAR"

Akşener'den sonra konuşan Babacan ise iktidarın zaten uymayacağı yeni bir anayasa yapmanın bir anlamı olamadığını düşündüğünü belirterek; "Türkiye’de şu an derin bir işsizlik sorunu var. Ev gençleri diye bir sorun var. Yoksulluk intiharları var, gelir dağılımı iyice bozuldu. Hükümetin yapması gereken bunlara özüm üretmek. Biz yapıyoruz bunu. Uymayacakları bir anayasa yapmanın ne anlamı var. Şu iktidar ortakları bir kendi aralarında anlaşsınlar ne isteyip istemediklerine bir karar versinler. Bakın ilk soru anayasadan geldi, istedikleri de bu vatandaşın derdi unutulsun. Önce biraz çalışma görmemiz lazım gündem değiştirme oyunlarına düşmemem. Bizim çalışmamız sistem değişikliğine yönelik. Sıfırdan bir anayasa çalışmıyoruz." ifadelerinde bulundu...

Babacan da yeni Anayasa çağrısı için şunları kaydetti: "Zaten uymadığınız bir Anayasa'yı değiştirmekle niye uğraşıyorsunuz ki? Türkiye'de şu an derin bir işsizlik sorunu var, yoksulluk var. İntiharları yeniden gündemimize getirdi. Hayat pahalılığı herkesi yakıyor. Hükumetin yapması gereken bunlara çözüm üretmek. Bıraksınlar anayasayı. Uymadıkları anayasayı değiştirseler ne değiştirmeseler ne. Gündem değiştirme oyunlarına asla düşmememiz lazım."

"ÇOK YANLIŞ VE SAKINCALI"

Boğaziçi gözaltılarına da sert tepki gösteren Akşener "Bu arkadaş AK Parti'nin aday adayı. Bu arkadaşı doğru bulup milletvekili yapmamış ama 50 yıl evvel kurulmuş bir üniversitenin rektörlüğüne atandı. Üniversitenin hocaları içinde AK Parti'yi beğenen hiç kimsemi yok? Yine Ak Partili olsun itirazımız yok, o üniversitenin içindeki hocalardan biri değil dışarıdan AK Parti adayı olup seçtirilmemiş biri atandı. Hocasıyla öğrencisiyle biz bu arkadaşı istemiyoruz, kayyum dendi. Atanma sistemi ayrı onu bir gün tartışabiliriz.

Fikirlerini söylediler ve dün itibariyle bu ülkenin Cumhurbaşkanı tarafından terörist ilan ettiler. Bunu çok sakıncalı bulduğumu ifade etmek isterim. Ama o gençlere de bir sözüm var. 31 Mart'a giderken Sayın Cumhurbaşkanı çiftçiye, kendi partisine oy vermeyen Kürtlere terörist dedi, şimdi de o gençlerin sesini duyup ne söylediklerini anlamak yerine onlara terörist dedi. Ben bu genç arkadaşlara aramıza hoş geldiniz demek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim