Sonbaharda partiyi kurması beklenen Babacan’ın kulislerde bundan sonraki adımının, olabildiğince geniş bir kesime hitap edebilmek için etkili ve güvenilir isimleri etrafında toplamak olacağı belirtiliyor. 

Babacan ekibinin kuracağı partiye AK Parti başta olmak üzere pek çok partiden katılımlar olacağı, hatta TBMM’de grup kuracak sayıya ulaşabilecekleri değerlendirmeleri yapılıyor.

Bu noktada İYİ Parti'den aradığını bulamayan ve Akşener ve ekibinin kıyım yaptığı Ülkücülerin büyük rol oynayacağı gelen bilgiler arasında.

Kulislerde, İYİ Parti'nin önemli isimlerinin Babacan ve ekibiyle görüştüğü ve zamanlama konusunda mutabakat sağlandığı bildirildi.

Ayrıca kendine Ülkücü diyen ve MHP ile bağlantısı olmayan Bahçeli'nin dışladığı, Akşener'e güvenmeyen grupların ise görüşmelere gruplar halinde katıldıkları ve bir takım anlaşmaların sağlandığı konuşulmaya devam ediyor.

İYİ Parti ve MHP'nin bu kopuşları nasıl engelleyeceği bilinmezken, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gelecek ay il gezilerine başlayacak, yeni partiye kayışları önlemeye çalışacağı kulislerdeki diğer bir konu.

Erdoğan’ın bu gezilerinin 31 Mart’ta AK Parti’nin kazandığı illere “teşekkür” ziyareti olduğu açıklaması yapılsa da zamanlamasına dikkat çekiliyor. 

Erdoğan’ın Ağustos ayında başlayacağı gezilerle tabanda baskı yaratarak yeni partiye kayışları önlemeye çalışmayı hedeflediği kaydediliyor.


 

Editör: TE Bilişim