Son zamanlarda bazı partilerce atamalar ve parti genel merkezlerinin işaret ettiği tek adaylarla gidilen kongrelerin tersine CHP'nin Niksar kongresi 3 adayın mücadelesi ile tamamlandı.

Kongreye damgasını ise bir fotoğraf karesi vurdu. Objektiflere yansıyan bir karede Niksar'ın mevcut Ak Partili Belediye Başkanı Özdilek Özcan'ın anne ve babası da yansıdı.

Çekişmeli bir ortamda geçen kongrede zaman zaman sözlü sataşmalar yaşanırken, üç adayda birliktelik mesajları verdi. Kullanılan oyların ardından seçime geçildi, mevcut Başkan Zafer Başar 73 oyla güven tazelerken diğer adaylardan Medet Doğan 61 oy, Tunay Öncü ise 53 oy aldı.

CHP kongresine damgasını ise Niksar'ın Ak Partili belediye başkanı Özdilek Özcan'ın Anne ve babasının fotoğrafı oldu. Koyu bir CHP'li olan Özcan ailesinin partinin üyesi oldukları, baba Hidayet Özcan'ın CHP'den Niksar'ın Gürçeşme belediye başkan adayı olduğu ve seçimi kazanarak bir dönem CHP'den belediye başkanlığı yaptığı belirtildi.

Özcan ailesinin CHP kongresinden yansıyan bu sıcak görüntüleri adeta, ülkemizde yer-yer çirkinleşen rezil siyaset diline ve "hainlik" başta yapılan yaftalamalara güzel ve naif bir cevap gibiydi. Baba Özcan CHP üyesi ve eski bir CHP'li Belediye Başkanı, oğul Özcan ise Ak Parti üyesi ve Ak Parti'nin Niksar belediye başkanı.

MHP-CHP

Geçmişte benzer bir ise MHP ve CHP arasında olmuştu.

Baba Mehmet Haberal CHP milletvekili iken, Oğul Haberal ise MHP’de milletvekilliği yaptı.

1999 seçimlerinde, iki kardeşten Orhan Bıçakçıoğlu MHP’den milletvekili olurken ; kardeşi Burhan Bıçakçıoğlu ise DSP’den milletvekili seçilmişti.

Editör: TE Bilişim