Selvi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Nisan ayıyla birlikte Türkiye tamamen reform gündemine, büyük projelerine, büyük yatırımlara odaklanmış olarak geleceğe doğru yol alacak” sözlerini hatırlatırken Türkiye'yi ziyaret eden yatırımcıların gözünün Bahçeli'de olduğunu söyledi. Bahçeli'nin hamleleriyle Türk siyasetini değiştirdiğini ifade eden Selvi'nin yazısının "merak edilen iki nokta"yı işaret ettiği kısım şöyle:

1- Seçim gecesi Bahçeli’den bir son dakika çıkışı gelecek mi? Elbette ki seçim sonuçlarına göre her lider bir değerlendirme yapacak. MHP Lideri’nin “Önce ülkem sonra partim” ilkesinden hareket edeceğinden kuşkum yok.

2- Anayasa Referandumu, 24 Haziran seçimleri ve 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti ile cumhur ittifakını gerçekleştiren MHP Lideri, hükümette yer almak için bir kadro pazarlığı yapmadı. Aynı şekilde iktidarın politikalarına müdahale etmedi. Şimdi geliyoruz yüz puanlık uzmanlık sorusuna. Yabancı sermaye, Bahçeli’nin yeni dönemde ekonomi politikalarına bir müdahalesinin olup olmayacağını merak ediyor. MHP Lideri, AK Parti ile ittifak yaptı ama hiçbir zaman bir koalisyon ortağı gibi rol üstlenmedi. Ama önümüzde seçimsiz 4.5 yıllık bir süre bulunduğu için, yabancı sermaye bu tür soruları sorma gereği hissediyor.

Editör: TE Bilişim