Aydın, katıldığı televizyon programında MHP lideri Devlet Bahçeli'yi PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan üzerinden eleştirdi.

Bahçeli'nin PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan ile avukatlarının görüşmesine dair “Bana sorarsanız avukatıyla görüşsün” açıklamasına sert tepki gösteren Aydın, ikinci bir çözüm sürecinin başlamasına zemin hazırlandığını iddia etti.

Konuya dair açıklamasında dikkat çeken ifadeler kullanan Aydın, "İktidarın kalbi İstanbul. Buradan besleniyor. Burada rant ekonomisi düzeni kurmuşlar, yağmaya dayalı. Bu rant ekonomisini teslim etmemek için her şeyi göze alarak baskı uyguladı ve YSK'yla bu kararı aldı. Şimdi oyun oynama dönemi. Çözüm süreci olabilir mi? Özellikle Kürt seçmenin ağzına bal sürmek amaçlı gündeme getirip ısıtabilirler. Biraz önce konuştuklarımız bunun altyapısıdır. Sayın Bahçeli'nin bu oyuna meşruiyet kazandıran söz ve söylemleri bizi şaşırtan noktadır." dedi.

'MHP'NİN TAVRI GEÇMİŞİYLE BAĞDAŞMIYOR'

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, MHP'nin bugünkü siyasi tavrının geçmişle bağdaşmadığını söylerken MHP yönetimini eleştirdi.

MHP lider Bahçeli'nin söylemlerinin, MHP tabanını rahatsız ettiğini belirten Aydın, kullanılan sözlerin Ekrem İmamoğlu'na MHP tabanından oy gidebileceğini ifade etti.

Konuya ilişkin açıklamasında Aydın, şu ifadeleri kullandı:

"Olaya bu partiden bakınca, mesela iktidarın küçük ortağının sayın Devlet Bahçeli'nin tutumu, MHP'nin bundan önceki söz ve söylemleriyle bağdaşmadığıdır. AK Parti'nin çizmeye çalıştığı yeni politikaya acaba MHP tarafından milliyetçi bir meşruiyet mi kazandırılıyor? İstanbul seçimleri baz olarak yapılıyorsa 31 Mart'ta MHP seçimin yarısı sayın İmamoğlu'na oy vermişti. Bu tavır sürdürüldüğünde MHP seçmeninden yine sayın İmamoğlu'na oy çıkacağını düşünüyorum. İmralı'yla ilgili gelişmeleri partimizde değerlendireceğiz ancak bu seçimle ilgili bir kurgu gibi gözüküyor."

Editör: TE Bilişim