MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz gün Twitter hesabından yaptığı açıklamalarda Elif Çakır, Yıldıray Oğur ve Taha Akyol'un adını vererek ağır eleştirilerde bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Twitter hesabından yaptığı açıklamada aralarında Taha Akyol’un da bulunduğu bazı gazetecilerin adını direkt yazarak sert eleştirilerde bulundu. Bahçeli’nin sözlerine Taha Akyol köşesinden  Gelecek Partisi lideri Davutoğlu ise FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın programında cevap verdi.  

Bahçeli’nin sözlerine köşesinden cevap veren Karar gazetesi yazarı Taha Akyol, Milliyetçilik üzerine kaleme aldığı yazısının sonunda "Elimde kalemim var sadece; kitaplarımı, belgesellerimi, yazılarımı yazdığım kalem." dedi.

Taha Akyol’un yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

SADECE KALEM

"Bir düşünce mirası olarak milliyetçiliği ‘haddeden geçmemiş’ şiddet içgüdülerinin seviyesine düşürmekten herkes sakınmalıdır; düşünceye de ülkeye de zarardır. Bana ve yazar arkadaşlarıma hakaret edenlere, hedef gösterenlere benim söyleyeceğim budur.
Allah’ıma hamd olsun, eli sopalı adamlarım yok, hiç de özenmedim. Elimde kalemim var sadece; kitaplarımı, belgesellerimi, yazılarımı yazdığım kalem."

Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye 'Serok Ahmet' tepkisi

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Bahçeli'ye tepki gösterdi

Davutoğlu "Serok Ahmet' diyerek kendince hakaret etmeye çalışıyor. Bahçeli Kürtçeye hakaret ediyor. Bana hakaret etmek için Kürtçeyi kendince kullanıyor. Bu Türkiye'de gerçek anlamda bölücülüktür. Bugün maalesef İçişleri Bakanı da iktidar da Bahçeli'nin onayı olmadan, Bahçeli ne düşünüyor diye düşünmeden adım atamıyorlar." ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu "'Serok Ahmet' diyerek kendince hakaret etmeye çalışıyor. Bahçeli Kürtçeye hakaret ediyor. Bana hakaret etmek için Kürtçeyi kendince kullanıyor. Bu Türkiye'de gerçek anlamda bölücülüktür" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim