Sağlık eski Bakanı Osman Durmuş'un TBMM'deki cenaze töreninde ilginç dakikalar yaşandı. Bahçeli, arka sıradaki Dursun Müsavat Dervişoğlu'nu yanına çağırdı.

57. hükümette Sağlık Bakanlığı yapan Osman Durmuş, tedavi gördüğü hastanede dün gece hayatını kaybetti. 73 yaşındaki Osman Durmuş için bugün TBMM'de cenaze töreni düzenlendi.

"ÖPTÜĞÜM ELİNE TÜKÜREYİM" DEMİŞTİ

Cenaze törenine, Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli'nin yanısıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve milletvekilleri de katıldı. Devlet Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu ile yan yana gelmezken, İyi Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu'na jest yaptı. TBMM'deki yemin töreninde Bahçeli'nin elini öpen, daha sonra MHP Üsküdar İlçe Başkanlığı'ndan bir grubun İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in evinin önünde gösteri yapmasının ardından Devlet Bahçeli için, "Öptüğüm eline tüküreyim. İpliğini pazara çıkaracağım" diye tweet atan Dervişoğlu, beklemediği bir jestle karşılaştı. Arka sıradaki İyi Partili Dervişoğlu, Devlet Bahçeli'nin davetiyle ön sıraya geçti ve töreni Cumhur İttifakı ortağının yanında takip etti.

OSMAN DURMUŞ KİMDİR?

Osman Durmuş, 5 Ağustos 1947'de Çankırı'da doğdu. Babasının adı Mehmet, annesinin adı Elif'tir. Tıp Doktoru ve Öğretim Üyesi, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Aynı fakültenin Anatomi Anabilim Dalı'nda uzmanlık eğitimi yaptı. Ankara Hastanesi'nde genel cerrahi ihtisasını tamamladı. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olarak görev yaptı. 1990'da doçent, Bakanlık görevinden sonra; 2003'te profesör oldu. Türkiye Üniversite Öğretim Elemanları Sendikası kurdu ve başkanlık görevinde bulundu. Ulusal ve uluslararası yayınlarda 60 kadar makalesi yer aldı. 21. dönem Kırıkkale milletvekili. 57. Hükümet'te Sağlık Bakanlığı görevini yürüttü.

Editör: TE Bilişim