Bahçeli yaptığı yazılı açıklamada ABD Başkanı Trump'ın İsrail Başbakanı Netanyahu'nun gülücükler eşliğinde sözde barış planının gerçekte Batış planı olduğunu vurgulayarak, planın hiçbir hukuki ve vicdani temelinin olmadığını söyledi.

Bahçeli, İsrail’in ateşle oynadığının altını çizerek, Türk- İslam aleminin sabrının zorlandığının altını çizdi. Filistin'in tarihi haklarının da ihlal edildiğini söyleyen Bahçeli, Dünya’nın 'Yüzyılın antlaşması' diye kandırıldığına dikkat çekti. Misak-ı Milli'nin yüzüncü yıldönümünde yapılanın küstahlık olduğunu söyledi.

Kudüs'ün İsrail’in başkenti yapılmasının Filistin'in hayat damrlarının koparılması olarak değerlendiren Bahçeli, Filistinliler için ölüm Kudüs için ise yıkım demektir dedi.

Plan Yok Hükmündedir

Trump'ın azil davası ve Mart ayında yapılacak ABD seçimleri gölgesinde Netanyahu ile Filistinlilerin ve İsraillilerin huzur, barış ve istikrarıyla oynamanın alçaklık olduğunu söyledi.

ABD-İsrail’in Vandallık yapığını kaydeden Bahçeli, çok net olarak telin ediyor, lanetliyoruz dedi. Kudüs'ün İsrail’in başkenti olarak tanımanın, Filistin’e ise Doğu Kudüs'ün bırakılmasının haydut olduğunu vurgulayan Bahçeli Mescid-i Aksa'nın güvenliğinin İsrail’e verilmesinin ise ahlaksızlık olduğunu açıkladı.

Bahçeli, ABD-İsrail ‘Batış’ Planının yok hükmünde olduğunu kaydetti.

İstanbul Neyse Kudüs Odur

Bahçeli, İsrail-Filistin arasındaki kalıcı çözüm ve barışın 1967 sınırlarına geri dönülmesiyle sağlanacağını açıklayarak, bir Filistin devletinin kurulması ve bunun başkentin Doğu Kudüs olması ve bunun tüm Dünya tarafından tanınması ile gerçekleşeceğini sözlerine ekledi.

TBMM'de grubu bulunan tüm partilerin ‘batış’ planına karşı çıkmasının çok önemli olduğunun altını çizen Bahçeli, İstanbul neyse Kudüs’te odur dedi.

Editör: TE Bilişim