Bostancı yaptığı son dakika açıklamasında “Halkın tayin ettiği Milletvekillerinin temsil ettiği siyasi iradenin çeşitli oyunlarla; ahlaka, demokrasiye aykırı şekilde değiştirilmesine, pazara çıkartılmasına imkan vermeyecek bir hukuki çalışmayı MHP ile birlikte yürütmekteyiz. Tekemmül ettiğinde diğer partiler ve kamuoyu ile paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin önerisiyle gündeme gelen 'Vekil transferine yasak' gündemiyle ilgili AK Parti cephesinden iki farklı açıklama geldi. 

NACİ BOSTANCI: HUKUKİ ÇALIŞMAYI MHP İLE BİRLİKTE YÜRÜTMEKTEYİZ

AK Grup Başkanı Naci Bostancı, "Halkın tayin ettiği milletvekillerinin temsil ettiği siyasi iradenin çeşitli oyunlarla; ahlaka, demokrasiye aykırı şekilde değiştirilmesine, pazara çıkartılmasına imkan vermeyecek bir hukuki çalışmayı MHP ile birlikte yürütmekteyiz" dedi.

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, son dönemde siyasi partiler arasında milletvekili transferi tartışmalarına ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Bostancı, "Halkın tayin ettiği milletvekillerinin temsil ettiği siyasi iradenin çeşitli oyunlarla; ahlaka, demokrasiye aykırı şekilde değiştirilmesine, pazara çıkartılmasına imkan vermeyecek bir hukuki çalışmayı MHP ile birlikte yürütmekteyiz. Tekemmül ettiğinde diğer partiler ve kamuoyu ile paylaşacağız. Siyasi rekabet, partilerin kurallar dahilinde; ancak ülkenin üst çıkarlarını asla gözden çıkartmaksızın mücadelesi elbette olacak. Fakat unutmayalım; herkes gücünü ve meşruiyetini halkın iradesine borçludur. Kimse kendisini bu iradeyi keyfince değiştirecek yetkide göremez" ifadelerini kullandı. 

MUHARREM SARIKAYA: AK PARTİ 'TRANSFER KANUNUNA' KAPIYI KAPATTI

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya ise bugünkü "AK Parti 'transfer kanuna' kapıyı kapattı: Ahlaki meseleler, kanunla düzelmez…" başlıklı yazısında, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'la bu gündem üzerinde görüştüğünü ve Turan'ın "Bizim bu konularda bir hazırlığımız yok…" ifadelerini kullandığını aktarmıştı. 

"SİYASİ AHLAK KANUNLA OLMAZ"

Sarıkaya, isminin verilmesini istemeyen bir diğer AK Partili yöneticinin ise, "Sayın Bahçeli'nin yaklaşımına kişisel olarak katılıyorum ama bunun için yasaya gerek yok. Siyasi ahlak kanunla olmaz. Siyasi ahlak dediğiniz insanın içinde, ruhunda olması gereken bir şeydir. Onu kanunla nasıl düzenleyebilirsiniz ki? Bunun da tartışmadan çıkarılması gerekir. Siyasi Partiler ve Seçim kanunları ile ilgili de geçmişten gelen hazırlıklarımız düşüncelerimiz var; ama şu aşamada söz konusu değil" dediğini aktardı.

Sarıkaya, AK Parti'de uzun yıllar Grup Baskanvekilliği yapan ve önceki İctüzük değişikliğinin hazırlanmasında en etkin isim olan Sanayi Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş'ın konu hakkındaki görüşlerini de şöyle aktardı:

"Vekil transferini engelleyen bir düzenleme halinde, üzerinde değişiklik yapılması gereken TBMM İçtüzüğü ile ilgili çalışmalarının olup olmadığını sordum.

Elitaş, aynen şunları söyledi:

"TBMM İçtüzüğü'nde tek satır değişikliğe gerek yok; 5 siyasi parti eksiksiz uyacağına, hükümlerine sadık kalacağına söz versin yeter. 1876'dan bugüne kadar uygulanagelmiş İçtüzük zaman içinde yapılan değişikliklerle en iyi haline getirildi. Sorun uygulamada…"

Editör: TE Bilişim