MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, toplantı sonrası yazılı bir açıklama yayınladı.

Bahçeli Esed'e ‘şerefiz’ ve ‘katil’ diye hitap ederek Türkiye’nin şehitlerin kanını yerde bırakmayacağını açıkladı.

Bahçeli açıklamasında, Rusya Federasyonunun gerçek yüzünü gösterdiğini ifade etti. Türkiye’ye karşı husumetini ifşa ettiğini söyleyen Bahçeli, ‘Katil Esad cinayet ve rezaletleriyle resmen düşman kampa yerleşmiş, nefretin ve şiddetin yegane failine dönüşmüştür.’ İfadesini kullandı.

Suriye hava sahasının Rusya tarafından açılıp açılmaması hükmünü tümden kaybettiğinin altını çizen Bahçeli, ‘artık güç ve zor kullanmak kaçınılmaz bir mecburiyet haline gelmiştir.’ dedi.

Bahçeli ‘Sonunu hazırlayan şerefsiz Esad hain ve hunhar saldırılarının karşılığını en ağır şekilde almalı, Türk milletine silah çevirmenin, bomba atmanın sonuçlarına acı şekilde muhatap olmalıdır.’ dedi.

Esed teslim olsun

Bahçeli çok sert ifadeler kullanarak, Esed’in pişman olup, teslim bayrağı çekmesinin gerektiğini, yoksa bombaladığı toprakların ona ve çetesine mezar olacağını söyledi.

Türkiye’nin bir NATO müttefiki olduğunu hatırlatan Bahçeli, saldırının aynı zamanda NATO’ya da yapıldığının altını çizerek, NATO’nun bir test sürecine girdiğini ifade etti.

Hükümete tam destek

MHP’in hükümete ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne tam anlamıyla güvendiğini vurgulayan Bahçeli, 2Biriz, diriyiz, hep birlikte güçlüyüz, aşılmaz son kaleyiz.’ dedi.

Editör: TE Bilişim