MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin seçim barajının düşürülmesini ve Siyasi Partiler Yasası’nın değişmesi yönündeki çağrısına AKP’den henüz olumlu veya olumsuz bir yanıt gelmedi.

AKP’nin kuruluşu sırasında parti programında yer almasına rağmen daha sonra programdan çıkardığı ve bugüne kadar adım atmadığı anti demeokratik seçim barajı konusunda somut bir çalışma yok.

Ancak Abdülkadir Selvi’ye göre bu durum olmayacağı anlamına gelmiyor.

Selvi, bugünkü yazısında Bahçeli’nin çıkışı ve seçim barajı tartışması hakkında şunları yazdı:

Önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli seçim barajının düşürülmesini ve Siyasi Partiler Yasası’nın değişmesini istedi. Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun, Babacan ve Davutoğlu partilerinin seçime girmesi için milletvekili verebileceği yönündeki açıklamasına sert tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu’nu milletvekili pazarı kurmakla suçladı. Daha sert tepki ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Milletvekili pazarı kuranlar, terör örgütleriyle ittifak yapanlar için yolun sonunun geldiğini söyledi.

Bunlar siyaseten söylenmiş bir söz olamazdı. Belli ki bunun bir siyasi sonucu olacaktı. Acaba seçim barajının düşürülmesi ve Siyasi Partiler Yasası’nın değiştirilmesi yönünde bir çalışma var mı diye kulisleri yokladım.

Henüz başlamamış. Ama bu başlamayacağı anlamına gelmiyor.

Seçimlerde barajı aşamayacaklarını düşünen partiler, ittifak kurup ‘Voltran’ı oluşturuyor. Ayrıca yüzde 1’lik partiler de böylece Meclis’e girme şansını yakalıyor.

Ayrıca seçim barajı bir demokrasi eksikliği. O nedenle düşürülmeli. Ben Bahçeli ve Erdoğan’ın bu çıkışı durup dururken yaptıklarını zannetmiyorum.

Editör: TE Bilişim