Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin Kızılcahamam kampında gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Bahçeli seçimlerde MHP’nin aldığı oy oranını açıklarken yeni bir tartışmanın da fitilini ateşlemiş oldu.

Bahçeli’nin gündeminde 31 Mart Yerel Seçimleri ve Türkiye siyasetine etkileri vardı. Bahçeli konuşmasının bir bölümünde Cumhur İttifakı’nda AKP ile birlikte bulunan MHP’nin oy oranını açıkladı. Bahçeli 31 Mart Yerel seçimlerinde MHP’nin Cumhur İttifakı’na katkısının yüzde 18.8 olduğunu belirtti.

İşte Devlet Bahçeli’nin o sözleri

"Oylarını en çok artıran parti MHP olmuştur. Partimizin oy oranını yüzde 7,4 göstermek haksızlıktır, adaletsizliktir. 31 Mart'ta partilerin oy dağılımı en sağlıklı şekilde il genel meclisi seçimlerinde görülecektir, Milliyetçi Hareket Partisi'nin aldığı oy oranı yüzde 18,81'dir.”

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) verdiği bilgiye göre Cumhur İttifakı seçimlerde yüzde 51.6 oy alırken Bahçeli’nin hesapladığı MHP’nin aldığı oy oranı toplam orandan çıkarılınca AK Parti’nin yüzde 32.8 aldığı gözüküyor.

Editör: TE Bilişim