Aylık çıkarılan dergide, Mehmet Yusuf Savaş tarafından, Milliyetçi Türkiye Partisi Genel Başkanlığı görevinde de bulunan ülkücü sanatçı Ahmet Yılmaz ile söyleşi gerçekleştirildi.

“BOZKURT İŞARETİ” YAPTI “ZÜPPE” DİYE İTHAM EDİLDİ

Ahmet Yılmaz, 1991 yılında, MHP’nin merhum lideri Alparslan Türkeş ile Azerbaycan’da yaşadıklarını anlattı. Yılmaz, Azerbaycan’da Türk milliyetçilerinin kullandığı “Bozkurt işaretini” gördüğünü ve ilk konserinde bu işaretini kullandığını söyledi.

Yılmaz, konser sonrasında ülkücü teşkilattan bir ismin kendisine bozkurt işaretini kastederek, “Ya gardaş, seni çok seviyik ama sahneye çıktığında böyle züppe züppe hareketler yapma” dediğini anlattı.

Söyleşide yer alan ilgili kısım şöyle:

“Yıl 1991, Azerbaycan bağımsızlığını ilan etti. O dönem rahmetli başbuğumuz, Azerbaycan’a gitti. Azadlık Meydanı’nda daha önce görmediğimiz bir el işareti vardı. Rahmetlik başbuğumuz geldi, ben de sanatçılığın verdiği rahatlıkla, ‘Başbuğum resimlerde böyle bir işaret var, nedir’ diye sordum. ‘Bozkurt işareti, Ahmet’im’ dedi. Ben de il gittiğim konsere bu işareti yapıp, seyircileri selamladım. İlk bozkurt yapan sanatçı benim yani. Programı bitirdim, salon yıkılıyor, kıyamet koptu. Sonra çay, sohbet faslı… Gittiğim teşkilatta abi dediğimiz bir büyük, ‘Ya gardaş, seni çok seviyik ama sahneye çıktığında böyle züppe züppe hareketler yapma’ dedi. Bozkurt yaptığım için büppelikle itham edildim. Daha bitmedi, aramıza çıkan ideolojik ayrılıklardan sonra siyaseti de bıraktım. Hainlikle suçlandım. Birgün, bozkurt yapıp, benim şarkım olan ‘Alparslan Türkeş’in askerleriyiz’ diyerek beni protesto ettiler. Ben sadece güldüm…”

Editör: TE Bilişim