HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ayrıca gizli ittifakı resmileştirme adına çağrı yapmış, CHP'nin çekingenliğinden çıkması gerek, diyerek, İttifaklar şeffaf olmalı, açık olmalı, insanlar kimin kiminle ittifak yaptığını bilmeli ve tercihini buna göre yapmalı diye eklemişti.

İYİ Parti’den cevap geldi

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu açıklamasında HDP ile birlikte olmadıkları iddiasını yeniledi.

Ağıralioğlu’nun bu açıklaması tebessümle karşılanırken, HDP’nin CHP’nin adını vererek ittifak yaptıklarını söylemesi, İYİ Parti’nin de CHP ile ittifakı akıllara getirdi.

Ağıralioğlu açıklamasında yine tribünlere oynayarak, ‘Cevabı CHP versin, Terörle arasına mesafe koyamayan bir parti, önce PKK ile şeffaflaşsın, PKK ile arasına mesafe koysun, biz cevabımızı sonra veririz’ dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı açıklama

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı yaptığı açıklamada Demokrasiden yana olan vatandaşların yanında olduklarını söyleyerek, ilk seçimde demokrasi yanlısı vatandaşların gerekli dersi vereceğini söyledi.

HDP’nin yerel seçimlerdeki gizli ittifakını reddeden Oğuz Kaan Salıcı Belediye başkan adaylarının MHP’den ve AK Parti’den oy istediğini ve aldığını, demokrasiden yana vatandaşların demokratik, rejimi destekleyenlerin oy verdiğini sözlerine ekledi. Siyasi bir mücadelenin olduğunu kaydeden Salıcı’Biz demokrasiden yana olan yurttaşlarımızın yanında oluyoruz. İlk seçimler geldiğinde demokrasiden yana olan yurttaşlarımız gereken cevabı verecektir.’

Editör: TE Bilişim