Geçmişte Büyük Birlik Partisi’nde görev alan isimlerin kurduğu Milli Yol Partisi üyeleri kuruluş dilekçelerini İçişleri Bakanlığı’na verdi.

Cumhur İttifakı ortağı Büyük Birlik Partisi (BBP) içerisinde yıllardır görev alan, Muhsin Yazıcıoğlu’nun arkadaşlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda ismin öncülüğünde kurulan Milli Yol Partisi’nin kuruluş dilekçesi bugün İçişleri Bakanlığı’na partililerce teslim edildi.

KURUCULAR KURULU ÜYESİ ERDOĞAN ATALAY HAKLI ÇIKTI!

BBP kurucular kurulu üyesi Erdoğan Atalay, zehir zemberek açıklama yaparak partisinin yönetimi sert bir dille eleştirmişti.

Atalay, “Eski yeni her bir dava arkadaşımı yıllardır dargın, küskün olan herkesi yeni bir hamleye davet ediyorum. Bazı arkadaşlarımız Yeni bir parti kurmayı tercih ettiler. Onlara başarılar diliyorum” demişti.

“ADALETLİ BİR SİSTEMİN HABERCİSİYİZ”

BBP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etmesinin ardından ‘Milli Yol Hareketi’ni başlatan isimler arasında yer alan Remzi Çayır’ın Milli Yol Partisi’nin genel başkanı olması bekleniyor.

Parti kuruluşuna ilişkin işlemlerin İçişleri Bakanlığı’nda tamamlanmak üzere olduğunu belirterek bakanlık önünde açıklama yapan Çayır, “Toplum mevcut iktidarı eleştiriyor ama muhalefete dönük çare bulamıyor. ‘Sonrası ne olacak?’ diye haykırdığında millet, biz varız, endişeye gerek yok Türk milleti. Biz varız, endişeye gerek yok Türk genci. Artık biz varız. Geleceğini ve istikbalini dışarıda aramayacaksın. Ey çiftçi, ey işçi kardeşim, ey mağdurlar artık sizin bir çıkış yolunuz var. Sahici ve rasyonel siyaset yapacağız Allah’ın izniyle. Millete hizmet siyaseti, millete öyle bir örneklik göstereceğiz ki adalet ve liyakat üzerine bir sistemin habercisiyiz biz” dedi.

“MİLLETLE SOKAKLARDA, YOLLARDA, EVLERDE BULUŞAN BİR HAREKET OLACAĞIZ”

Milli Yol Partisi olarak gerçekleştirecekleri çalışmalara da değinen Remzi Çayır, “Birçok yerde denenmiş, birçok yerde hayatın farklı evrelerini yaşamış, donanmış, kendimizi millete vakıf etmiş insanlarız. Burada hesap yok. Millet için, onurlu ve şerefli yaşam için iktidar hesabı var. Babamız bile yanlış yapsa karşısında durmak bizim için vazgeçilmez bir ilkedir. Mazlumun da zalimin de kimliğine bakmadan hareket edecek bir kadro hareketi var. Bu inanç hareketi Allah’ın izniyle milletle buluşacak. Altı ile bir yıl içerisinde Türkiye’de birçok şey değişecek. Bilemediniz iki ay sonra 60-70 ilde teşkilatlanmış, genel kongresini yapmış ve milletle sokaklarda, yollarda, evlerde bulaşan bir hareket olacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim