BBP Hatay İl Başkanı Nevin Zeytineli, uzun yıllardır sürdürdüğü il başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. Zeytineli ile birlikte bazı ilçe başkanları ve il kadın kolları başkanı da partideki görevlerinden istifa etti.

Büyük Birlik Partisi Hatay İl Başkanı Nevin Zeytineli Hatay Gazeteciler Cemiyetinde bir basın açıklaması düzenledi. BBP İl Başkanı Zeytineli basın açıklamasında, BBP Reyhanlı İlçe Başkanı Mustafa Kurtdağı, BBP Kırıkhan İlçe Başkanı Bestami Yeğen, BBP Hassa İlçe Başkanı Fatih Özer, BBP Yayladağı İlçe Başkanı Nedim Kaymakçı ve BBP Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Nimet Seferoğlu ile birlikte partideki görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.

“ORGANİZE TASFİYELER YAPILDI”

Büyük Birlik Partisi’nin 1993 yılında Muhsin Yazıcıoğlu’nun önderliğinde Türk Siyasetine yeni bir anlayış getirmek üzere kurulduğunu belirten İl Başkanı Zeytineli: “Büyük Birlik Partisi; Sivil insiyatifi önceleyen, “çokluk içinde birlik” temel ilkesini benimseyen, lider sultasını reddederek ortak aklı öne çıkaran, siyasi manada millet iradesi üzerinde hiçbir irade ve güç tanımayan kadroların kurduğu bir hareket idi. Zor zamanlarda milletimizin bir işaret fişeği gibi gördüğü, Büyük Birlik Partisi; ne düşünüyor, diye merak ettiği bir parti iken bugün geldiğimiz noktada milletimizin gözünden düşmüş, siyasi itibarı yerle bir olmuştur. Son 3 senede yaşanan bu kimlik erozyonu sonucunda, BBP kuruluş ilkelerinden tamamen uzaklaşmıştır.

Bu sürece boyun eğmeyen, Muhsini duruşta ısrar eden partinin kurucuları, genel merkez delegeleri, il ve ilçe başkanları organize bir şekilde tasfiye edilmiştir. BBP Muhsin Başkanımızin partisi olmaktan çıkmıştır, çıkarılmıştır. Büyük idealler, fedakarlıklar emeklerlerle kurulan hareketimiz, birilerinin geçim kapısı ve aile şirketine dönüştürülmüştür. Devletimizin bekası ve milletimiz birliğine kendisini vakfetmiş olan partimiz, gelinen noktada bir kişinin, bir zümrenin elinde ilkelerinden uzaklaşmış, günlük kar ve zarar hesaplarına kurban edilmiştir.” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim