BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Destici "Ayasofya'nın ibadete açılması" hakkındaki gündem dışı konuşmasında, terörle mücadelede hayatlarını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet, güvenlik güçlerine başarılar diledi.

Süper Lig'e çıkan Hatayspor ve Erzurumspor'u kutlayan Destici, takımlara başarı dileklerini iletti.

Kurtuluşa ve Cumhuriyete doğru gerçekleştirilen büyük yürüyüşün en büyük adımlarından biri olan Erzurum Kongresi'nin açılışının 101. yıl dönümü olduğunu vurgulayan Destici, Kongre'de alınan kararları sıraladı.

Destici, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Erzurum Kongresi üyelerini ve Milli Mücadele'nin tüm kahramanlarını rahmetle ve saygıyla andı.

Türkiye'nin, her gün çocuklara ve kadınlara yönelik vahşi suçlarla sarsıldığını, son olarak Pınar Gültekin'in hayatını kaybettiğini anlatan Destici, zanlının bulunmasını sağlayan güvenlik güçlerini kutladı.

Mustafa Destici, "Bir ülkede bir suça engel olunamıyorsa, yapılması gereken ilk işin, o suça ait cezalar olduğunu tekrar hatırlatıyor, kızımıza Cenabı Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Bir kere daha vurguluyorum ki BBP olarak Meclis Dilekçe Komisyonunda 2 milyon imzamız, verilmiş olan Anayasa değişikliği teklif metnimiz var. Biz iki suç için; bir bu tür kadın cinayetleri ve küçük yaşta çocuklarımızı öldüren cani sapıklar ve bizzat kurşunu sıkan teröristler için idam cezasının geri getirilmesini istiyoruz." dedi.

Destici, Ayasofya Camii'nin ibadete açılmasına yönelik karardan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Çok geniş yelpazedeki fikir ve sanat insanlarının, ülke tarihinde en çok tartışılan konulardan biri olan Ayasofya Camii'ne yönelik duygu ve düşüncelerini dile getirdiğini aktaran Destici, Türkiye'de bulunan ve 567 yıldır Türk'e ait olan bir yapıyla ilgili dışardan karar ve talimat verme hevesinde olanların Türkiye Cumhuriyeti devletinin egemenlik hakkı üzerine düşürmeye çalıştıkları gölgeye, ışık tutulması gerektiğini vurguladı.

Destici, Türkiye'nin herhangi bir ülke veya kişinin parmak sallayarak talimat vermesine boyun eğmeyecek kadar büyük bir devlet olduğuna dikkati çekerek, "Türk milleti tarihinin hiçbir döneminde, en zor günlerinde bile bu tür kükreyen fareleri ciddiye almamıştır. Bugünün Türkiye Cumhuriyeti de bu saygısızlıklara mahal vermemiştir, vermeyecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Danıştay kararı öncesi, Fatih Sultan Mehmet Han'ın vakfiyesi olan Ayasofya'nın, fatihinin vasiyetine ve vakıf senedine aykırı bir statüde bulunduğunu da ifade eden Destici, "Bu iki hususu ve yıllarca içinde bulunduğumuz yanlıştan rahatsızlığını en çok seslendiren ve Ayasofya'nın ibadete açılması mücadelesini hiçbir zaman bırakmayan bir camianın mensubu olarak, tekrar, memnuniyetimizi dile getirmek istiyor; Danıştay Genel kuruluna, 10. Dairenin kıymetli üyelerine hassaten Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum." şeklinde konuştu.

Mustafa Destici, 1500 yıla yaklaşan ömründe Ayasofya'nın, en iyi korunduğu dönemi Türklerin idaresi altında yaşadığının altını çizerek, şunları kaydetti:

"İbadete açıldığı takdirde, ülkemizde, tarihi değer taşıyan pek çok ibadethanede olduğu gibi tarihi mirasın titizlikle muhafaza edileceğini, bu konuda hiç kimsenin tereddüt ya da endişe yaşamaması gerektiğini hatırlatıyor; kararın, ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnşallah yarınki Cuma namazını Ayasofya'da kılma bahtiyarlığına bizleri eriştirecek Rabbime hamdüsenalar sunuyorum."

Editör: TE Bilişim