Ordu'da BBP Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü'nün ters kelepçeyle gözaltına alınması olayıyla ilgili 2 polis memuru görevden uzaklaştırıldı.

Ordu'da BBP Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü, iş yerinde filyasyon ekibi ile yaşadığı tartışma gerekçe gösterilerek polis tarafından ters kelepçeyle gözaltına alındı.

Yümlü olayın ardından yaptığı ilk açıklamada, "Bir önceki akşam yaptığım programdan sonra hükümet polislerini üstüme saldı. Sonunda ölüm olduğunu bilsem de hakkımı arayacağım" ifadesini kullandı ve polislerden şikayetçi olacağını söyledi.

VALİLİK: SORUŞTURMA DEVAM ETMEKTEDİR

Ordu Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, ters kelepçe olayına karışan 2 polis memurunun görevden uzaklaştırıldığı duyuruldu. Açıklamada, “Altınordu ilçesinde bir esnafla polis ekipleri arasında yaşanan olayda, yapılan tetkik sonrasında 2 personelimiz görevden uzaklaştırılmış, konuyla ilgili soruşturma başlatılmış ve halen devam etmektedir” denildi.

NE OLMUŞTU?

BBP Ordu Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü, sosyal medyada yayın yapan bir kanalda hükümeti eleştirdikten 2 gün sonra iş yerine gelen polisler tarafından temaslı olduğu iddiasıyla ters kelepçe takılarak gözaltına alınmıştı. Yünlü, polis merkezine götürülmüş ifadesi alınmadan ve test yapılmadan serbest bırakılmış ve evinde karantinaya alınmıştı. Olayın ardından da Ordu Valiliği soruşturma açmıştı.

(Gazete duvar)

Editör: TE Bilişim