“İtirazım Var” isimli programda Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Adayı Cevdet Tellioğlu çok çarpıcı iddialarda bulundu.

İsmail Türk “ Büyük Birlik Partisi Cumhur ittifakı ile seçime girdiğini açıkladı. Ama daha sonra gördük ki BBP kurumsal olarak bir ittifakı almamışlar, sadece BBP genel başkanı Sayın Mustafa Destici milletvekili adayı, yani AKP'nin adayı, AKP milletvekili adayı göstererek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girmesini sağlamışlar. Ancak Yüksek Seçim Kurulu’na Mustafa Destici sessiz sedasız müracaat ettiği, kendisini Büyük Birlik Partisi milletvekili olarak tescillemek istedi. Fakat Yüksek Seçim Kurulu bunu reddetti.

Kendisini AKP milletvekili olarak duyurdu.

Bir başka partiden aday olan kişi istifa etse de etmese de bir başka partinin genel başkanlığı veya herhangi bir döneminde otomatikman düşmüş sayılmaz mı?” diye sordu.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Adayı Cevdet Tellioğlu soruya oldukça geniş ve tatmin edici cevaplar verdi.

Tellioğlu verdiği cevapta şu ifadeleri kullandı “İtiraz ettiğiniz an itibarıyla size cevap geldi “hayır lütfen meclise gidiniz, çünkü bir listeleri gösterdiniz, bu listede beni Büyük Birlik Partisi listesine koyun biliyorsunuz, ikincisi de mazbatamı Büyük Birlik Partili olarak almayı istiyorsunuz.” bunları reddediyorum”. Kendileri gazete ve televizyon haberlerinde bunu söylüyor.İtirazda yok şuana kadar. Kesinlikle Büyük Birlik Partisi vekili veya Genel Başkanı olarak seçilmediniz.

Siz AK parti listelerinden Büyük Birlik Partisi'nden istifa etmeden gelebilme hakkı olan, ama seçildikten sonra bu liste ile devam edecek olan ve artık o maddenin devre dışı kaldığı, artık milletvekili yasasının geçerli olacağı bir hükmün içerisinde girdiniz.

Çünkü artık milletvekili oldunuz. İz Ak Parti milletvekilliğinden istifa etmediğiniz sürece Ak Parti milletvekili olmaya mahkumsunuz.

Bizim bu vekilimiz mazbatayı Ak Parti vekili olarak aldı. Biz bunun yemini edip mazbatayı aldığı anda milletvekilliği kanunu devrededir, hiçbir şekilde değiştirilemez, bir öncesinde YSK diyor ki sen orada git işini hallet, yani sen buradan ben seni AK parti vekili olarak gönderdim gönderdi

Yapmanız gereken şey nedir? Evet, tabii ki bizim eski genel başkanımızdır başımızın üstünde yeri var hiçbir sıkıntı yok. Şimdi siz eğer bir başka Parti'nin aday tırnak içerisinde aday olabilir dediği bölümünden aday olduysanız, vekil seçildiyseniz artık milletvekili kanuna tabisiniz. Milletvekili kanunda da bir kişinin asla iki ayrı partide olamayacağını söylüyor” dedi.

PROGRAMIN TAMAMI 

Editör: TE Bilişim