Başkan Saatcı, Bodrum’da halkın samimi ilgisiyle karşılandı. Bodrum gezisinde karşılaştığı vatandaşlar, Başkan Saatcı ile bol bol fotoğraf çektirirken, kendilerine bir alternatif sunup, Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağımsız aday olmasından dolayı da teşekkür etti. 

“BİZ SIKTIĞIMIZ ELDEN NABZI BİLİRİZ”
Bodrum’da da diğer ilçeler gibi samimiyetle karşılanmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Saatcı, “İki gündür şahsımıza gösterilen teveccühe çok teşekkür ediyorum. Bodrum’daki ilgiyi gördükten sonra, zaten kaygımız yoktu, bir kez daha emin olduk. Bodrum’un sivil toplum kuruluşlarına, büyükşehir ve ilçe belediyesinde çalışan arkadaşlarıma, esnaflara, ulaşım sektöründe çalışan şoförlerimize ve tüm vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bizim için çok güzel bir seçim çalışması oldu. Biz sıktığımız elden, nabzı biliriz. Bodrumlular’ın bizi kucaklamasından duyduğum memnuniyeti sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum.” dedi.

SİYASİ PARTİLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Bodrum’da siyasi parti seçim bürolarını da ziyaret eden Bağımsız Aday Behçet Saatcı, kendisine gösterilen sevgi ve ilgiden dolayı tüm siyasi parti temsilcileri ve partililere teşekkür etti. “Biz siyaseti, bel altı yapmadan, kirletmeden, dürüstçe yapmayı kendisine düstur edinmiş insanlardanız. Siyaset seviyeli yapılmalı. Bunu yaparken de, Bodrum’da siyasi partilerin ofislerine uğradık. Bizi 40 yıllık dostlarıymış gibi karşıladılar. Demokrasinin belki de özlenen tavrı budur.” diye konuştu.

“BU TİP ANKET OYUNLARINA TENEZZÜL ETMEYİN!”
Yolun sonu gözüktüğü için birilerinin çeşitli anket oyunlarına girdiğini belirten Başkan Saatcı, “Planlı bir şekilde, algı yapmak için gerçek dışı anketler yayınlanıyor. İşte neymiş? ‘Bizimle birinci arasında üç puan varmış’, ‘Aradan Ak Parti sıyrılırmış’, ‘Ak Parti’yi Muğla’da aradan çıkaracaklarmış’ gibi algılar yapılmaya çalışılıyor. Kimin gidip, kimin geleceğine seçmenler karar verir! Bu tip düzmece anket oyunlarına hiç kimse tenezzül etmesin. Bizim elimizde gerçek kamuoyu araştırmaları var. Bu kamuoyu araştırmalarında da açık ara öndeyiz ve bu araştırmalar farkın kolay kolay kapatılamayacağını gösteriyor” diyerek, son güne kadar aynı şevk ve heyecanla çalışmaya devam edeceğini belirtti. 

SAATCI, “YANDAŞLARLA YÖNETECEĞİM DERSENİZ, ÇUVALLARSINIZ”
Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi hakkında da bilgiler veren Saatcı, yine algı yaratmak adına halka yanlış bilgiler empoze edilmeye çalışıldığını belirtti. Hiç bir büyükşehir belediye başkan adayının meclis listesi olmadığını, büyükşehir belediye meclis üyelerinin ilçelerden geldiğini söyleyen Bağımsız Aday Saatcı, “Meclisi olmayacak deniliyor. Hangi siyasi parti büyükşehir belediye başkan adayının meclisi var ki? Büyükşehir’in meclis üyeleri ilçelerden geliyor. Seçilen 13 belediye başkanı doğal üye. İlçelerden gelen belediye meclis üyeleriyle, büyükşehir meclisi oluşuyor. Şu anda Fethiye Belediye Başkanıyım. 15 CHP, 8 Ak Parti, ben de dahil 9 bağımsız meclis üyesi var. Baktığınızda, 23 muhalefet var. Ama alınan kararların yüzde 98’i oy birliği ile geçti. İdarecilik bir bilimdir. Ama siz, sadece yandaşlarımla yöneteceğim derseniz, Muğla örneğindeki gibi çuvallarsınız. Biz, onlar gibi bürokratlarla ya da bağlı olunan siyasi parti ilçe başkanlarıyla değil, halkın seçtiği belediye başkanları ve seçilmiş belediye meclis üyeleriyle yöneteceğiz. Alınacak kararların da yüzde 99’unun oy birliğiyle alınacağı konusunda benim şüphem yok. İki dönemdir ben Fethiye’de bunları çok rahat bir şekilde yaptım. Sağduyulu bir meclis, her zaman sağduyulu bir şekilde karar verir” diye konuştu.

“TABELALARA DEĞİL, HALKIN GÖNLÜNE GİRMEYE ÇALIŞIN”
Çeşitli söylentiler yayarak seçmen algısının değiştirilmeye çalışıldığını birkez daha yineleyen Başkan Saatcı, seçildikten sonra da hiç bir partiye geçmeyeceğini bir kez daha vurgulayarak şunları söyledi; 
“Sayın Cumhurbaşkanı’nın Fethiye ziyaretinde onu karşılamamla ilgili fotoğrafı piyasada gezdiriyorlar. Ben halen Fethiye Belediye Başkanıyım. Cumhurbaşkanı’nı kimin sevdiği, kimin sevmediği bizi ilgilendirmez. Tabi ki, ilçeme gelen devlet büyüklerini protokol kuralıyla karşılayacağım. İlçemize gelen her devlet büyüğünü protokol olarak karşılamak bizim asli görevimiz. Bu tip fotoğraf gösterme ile seçim alma devri çoktan bitti. Ben onlara sadece şu kadarını söyleyeyim; tren aslında kaçtı. Son vagona binmek istiyorsanız, çirkinleşmeyin! Tabelalara değil, halkın gönlüne girmeye bakın.” 

Editör: TE Bilişim