Milli Gazete'de yer alan habere göre Halk TV’de yayınlanan İki Yorum programına Gazeteci Levent Gültekin konuk oldu. Gültekin program sırasında gündeme bomba gibi düşecek iddialarda bulundu. 

Cumhur İttifakı’nda ciddi bir çatışma olduğunu belirten Gültekin, Devlet Bahçeli’nin  Berat Albayrak’ın istifasında etkili olduğunu öne sürdü.

MHP’nin uzun süre gündemi meşgul eden “askıda ekmek” kampanyasını iddiasına dayandıran Gültekin, "Muhtemelen bir Berat Albayrak yıpratma operasyonu, yani ekonomideki yıkıma dikkat çekmek için” dedi.

"ZORUNDA KALDI"

MHP’nin talebi sonucu Berat Albayrak'ın görevden alındığını dile getiren Gültekin, “Anlaşılan o ki Erdoğan artık direnemedi ve Berat Albayrak’ı görevden almak zorunda kaldı” değerlendirmesinde bulundu.

İşte Levent Gültekin'in dikkat çeken diğer açıklamalarının satır başları;

Levent Gültekin, MHP'nin tek rahatsızlığının ekonomi olmadığını belirtirken, birkaç kaynaktan doğrulattığını tekrar ettiği iddiasına göre Cumhur İttifakı’nda kavga büyük ve kavganın ayrıntıları birkaç gün içinde ortaya çıkacak. İktidarını sürdürmek isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP'den gelen Albayrak talebini kabul etmek zorunda kaldı.

"ERDOĞAN'DAN ALBAYRAK'A SERT TEPKİ"

Berat Albayrak'ın istifa sürecinde direnmeye çalıştığını söyleyen Levent Gültekin, “Berat Albayrak, Erdoğan’ın yalnızlaşacağını ve MHP’ye iyice teslim olacağını düşünerek direnç gösterdi ama Erdoğan da ‘Hadi oradan’ dedi” sözleriyle istifa sürecini özetledi.

"ERDOĞAN İTTİFAK VURGUSU YAPMIYOR"

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ittifak vurgusu yapmadığını dile getiren Gültekin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan son bir hafta boyunca yaptığı açıklamalarda Cumhur İttifakı vurgusu yapmıyor, hatta cumhur ittifakını ağzına bile almıyor. Bunun yanın Devlet Bahçeli ile birlikte Kapalı Maraş’taki piknik programına ait fotoğraflarda Devlet Bahçeli’nin olmaması ve Anadolu Ajansı’nın da kapalı Maraş haberlerinde MHP liderini anmaması  dikkat çekiyor. Öte yandan iddiaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Bahçeli Maraş’a ayrı uçaklarda gitti." dedi.

Editör: TE Bilişim