CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Berat Albayrak’ın istifa metnini önce Anadolu Ajansı’na daha sonra da A Haber’e gönderdiği ancak yayınlanmadığını. Twitter’ı çöktüğü için de son çare Instagram’dan istifa açıklamasında bulunduğunu iddia etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden Instagram üzerinden yaptığı açıklama ile istifa ettiğini duyurması tartışmaları da beraberinde getirdi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Albayrak’ın istifasına ilişkin dikkat çeken bir iddiayı gündeme getirdi.

Emir, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Berat Albayrak’ın giderayak sansüre uğradığını iddia etti.

Albayrak’ın, istifa metnini önce Anadolu Ajansı’na orada yayınlanmayınca da kendi kanalı A Haber’e gönderdiğini, burada da sonuç alamayınca son çare sosyal medyaya yöneldiğini ifade eden CHP’li vekil, "Twitter'ı da çökertilen Albayrak, son çare Instagram'ı kullandı." dedi.

Murat Emir’in açıklamaları şu şekilde:

"İstifanın perde arkası Berat Albayrak, metni AA'ya verdi. Yayınlanmayınca kendi kanalı A Haber'e gönderdi, olmadı. Havuz medyasından istifayı yayınlayacak bir kanal arandı, bulunamadı. Twitter'ı da çökertilen Albayrak, son çare Instagram'ı kullandı. O da sansürü tatmış oldu.

İnstagramdaki istifaya kimse inanamayınca teyid edilmesi gerekti ama A Haber dahil hiçbir medya kanalı teyid haberini de girmek istemedi. İş saatler sonra Halk Tv’ye kaldı. Albayrak’ın danışmanı haberi teyid etmek için HalkTv’ye bağlanmak zorunda kaldı. Nereden nereye..."

Editör: TE Bilişim