TBMM Başkanı Binali Yıldırım, tartışmalara konu olan 'istifa' ile ilgili 18 Şubat tarihini göstermişti. Meclis Başkanlığı görevini 18 Şubat'ta bırakacağını açıklayan Yıldırım, bugün istifasını verdikten sonra bir veda yemeği düzenleyecek. Binali Yıldırım'ın yerine gelebilecek meclis başkan adayları arasında ise 5 isim konuşuluyor.

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Meclis Başkanlığı görevini bırakmaya hazırlanıyor.  

Yıldırım'ın istifa kararının Salı günü Genel Kurul'da okunmasıyla Meclis Başkanlığı seçim takvimi de resmen işlemeye başlayacak.

Beş gün içinde, yani 23 Şubat'a kadar, siyasi partilerin Meclis Başkanı adaylarını netleştirmesi gerekiyor. Meclis'in yeni başkan adayları arasında kulislerde, AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve Meclis Başkanvekili Mustafa Şentop'un isimleri konuşuluyor.

MHP lideri Devlet Bahçeli, daha önce aday çıkamayacaklarını ve AK Parti'nin aday göstereceği ismi destekleyecelerini açıklamıştı.

Editör: TE Bilişim