Binali Yıldırım hakkındaki bu iddaayı yazan Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre; AKP’li Sancaktepe Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimleri öncesi AKP İstanbul Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Elif Başgöze’nin ortağı olduğu şirketten yüz binlerce liralık bez çanta aldığı ortaya çıktı.

Sancaktepe Belediyesi’ne bağlı Destek Hizmetleri Müdürlüğü, 1 Mart 2019 tarihinde “bez çanta” alımı için ihale düzenledi.

Yerel seçimlerden bir ay önce Kamu İhale Kanunu’nun tartışmalı pazarlık usulü yönetimiyle düzenlenen ihaleye “Beb Kozmetik Ürünleri İmalat Sanayi Ticaret Şirketi” 290 bin TL’lik teklif verdi. Şirket ile AKP’li belediye arasında 20 Mart tarihinde sözleşme imzalandı.

ŞİRKETİN REFERANSI BİNALİ YILDIRIM

Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi kayıtlarında yer alan bilgilere göre, şirketin kurucuları Başgöze ailesi ve AKP İstanbul Kadın Kolları Başkan Yardımcılığı ile Ekonomi İşleri Birim Başkanlığı görevlerini yürüten Elif Başgöze de şirketin kurucuları ve yöneticileri arasında yer alıyor.

Şirketin internet sitesinde yer alan referanslar bölümünde de “Binali Yıldırım AKP İzmir Milletvekili referanslarımızdan bazıları” notu yer alıyor.

YILDIRIM’A DA KOLONYA ÜRETTİLER

Eski Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na aday olduğu dönemde dağıttığı kolonyaların da Beb Kozmetik Şirketi tarafından üretildiği biliniyor.

Yıldırım’ın geçtiğimiz yılbaşında milletvekillerine TBMM logolu çanta içinde gönderdiği limon kolonyaları da Beb Kozmetik Şirketi’nden alındı.

Editör: TE Bilişim